Nieuws

21-06-2022 09:59

Mannelijke rolmodellen nodig om vrouwen de top te laten bereiken

Gendergelijkheid is voor veel bedrijven nog geen gemeengoed volgens Marion van Happen,CEO, HeadFirst Group. Alleen een vrouwenquotum voor de Europese bedrijfstop is niet genoeg. Voor Nederland verandert daarmee namelijk weinig, omdat sinds 1 januari 2022 hier al een vrouwenquotum geldt. Om meer vrouwen de top te laten bereiken, zijn mannelijke rolmodellen nodig om het gedrag van andere mannen te kunnen beïnvloeden.

Mannen bekleden de meerderheid van de leidinggevende posities, dus de macht ligt bij hen om dingen te veranderen. We hebben hun steun nodig om te helpen en echt een verschil te maken bij het dichten van de genderkloof en het bereiken van gelijkheid op de werkvloer.

Gendergelijkheid in het bedrijfsleven
Wanneer mannen deelnemen aan programma's voor gendergelijkheid wordt er drie keer sneller vooruitgang geboekt dan wanneer ze dat niet doen, blijkt uit onderzoek van Boston Consulting Group Verenigd Koninkrijk. Dit staat centraal op de ‘Men as Advocates for Women's Visibility’ summit op 27 juni. Het is een initiatief om mannen te betrekken bij het gesprek over gendergelijkheid in het bedrijfsleven.

Als HR-dienstverlener zien we voor onze organisatie een rol weggelegd om een eerlijke arbeidsmarkt te creëren. Ik heb het dan niet alleen over gender, maar ook over arbeidsvermogen, culturele diversiteit, leeftijd en lhbti+. Het gaat over leren en samen evolueren, zodat we een toekomst kunnen bouwen waar werkplekken meer divers en gelijkwaardig zijn.

 
delen:
Algemene voorwaarden