Nieuws

21-09-2022 09:51

Wethouder Erwin Boom verwelkomt nieuwe deelnemers Brightlands AI Academy

Dinsdag 20 september is een nieuwe ronde deelnemers begonnen aan het programma van de Brightlands AI Academy om zich bij te laten scholen over kunstmatige intelligentie. Zij vormen een divers gezelschap, hun achtergronden variëren van gemeentes tot transportbedrijven en van beveiliging tot bouw.

AI toepassen
De ambitie is om deze werkende professionals beter in staat te stellen om kansen voor AI-toepassingen binnen de eigen organisatie te identificeren, op waarde te valideren en vervolgens adequaat als opdrachtgever op te treden naar AI-specialisten om de gewenste AI toepassing te realiseren. De opening vond plaats op een indrukwekkende locatie, namelijk op de bovenste verdieping van de Innovatoren op de Brightlands Greenport Campus in Venlo.

Aftrap door Wethouder Boom
De dag werd geopend door Erwin Boom, wethouder van Economische Zaken bij Gemeente Venlo. De wethouder heette alle deelnemers van harte welkom. Verder benadrukte hij dat AI vrijwel overal van toegevoegde waarde kan zijn, zelfs deze ochtend op weg naar de opening: “Met de inzet van AI zou de lift naar de 16e verdieping van Innovatoren automatisch terug kunnen komen naar de begane grond, zonder dat je op het knopje hoeft te drukken.” Wethouder Boom ziet veel zinvolle kansen en wenste de deelnemers tot slot veel succes.

Vervolg programma
Nadat de wethouder had afgetrapt, volgde een korte introductie van de docenten. Vervolgens gingen de studenten inhoudelijk van start met de eerste module. Deze module behelst het verkrijgen van meer inzicht in de potentie en toegevoegde waarde van artificiële intelligentie en zal de eerste drie weken in beslag nemen. Hierna volgen nog drie modules: ontwikkeling van een door AI-gedreven innovatie, technische haalbaarheid valideren en bouwen aan duurzaam zakelijk succes.

Gecertificeerde AI business professionals
Als afsluiting pitchen de deelnemers hun business case aan hun werkgever of sponsor en ontvangen zij een certificaat van deelname van de UMIO | Business School en Fontys. Ook kunnen ze online examen doen om zich een gecertificeerd AI for Business professional te mogen noemen. Een aantal van de deelnemers maken gebruik van CollectiefProject, een tegemoetkoming voor de kosten van kennistrajecten waarmee het LIOF Limburgse MKB’ers wil stimuleren tot innovatie. Op deze manier krijgen meer bedrijven in de regio de kans om door te ontwikkelen op het gebied van Data Science & AI.

Over Brightlands AI Academy
Brightlands is een innovatie ecosysteem in Limburg met vier campussen. Brightlands AI Academy richt zich op activiteiten binnen innovatie en ICT en is onderdeel van de activiteiten binnen AI-hub Brightlands. AI-hub Brightlands is een alliantie van bedrijven, kennisinstellingen, de vier Brightlands campussen en andere organisaties die de belangrijkste AI-expertise in Limburg samenbrengt. Een belangrijke doelstelling is om de ontwikkelingen op dit gebied te versnellen als antwoord op de sociale en economische opgaven van deze regio en daarbuiten. Met een verbinding van de AI-hub Brightlands naar de nationale AI-coalitie brengt deze academy een versterkend effect met zich mee in de ontwikkeling van deze wetenschap en technologie. Meer informatie over Brightlands vindt u op de website www.brightlands.com.    
 
delen:
Algemene voorwaarden