Nieuws

22-09-2022 08:21

Circular Lab nieuw duurzaamheidsloket voor regionale maakindustrie

Op 8 september 2022 werd in Villa Flora, het campusgebouw van Brightlands Greenport Venlo, het Circular Lab geopend. Een laagdrempelig loket voor de Noordlimburgse maakindustrie, die hier terecht kan met alle vragen over duurzaamheid en circulariteit. Werkstudenten en specialisten bieden onderzoek, oplossingen, of gerichte doorverwijzing.

Het Circular Lab, gehuisvest in Box 90 in Villa Flora, is een initiatief van ingenieurs-, architecten- en consultancygroep Volantis, bij gelegenheid van de viering van haar 70-jarig bestaan. Volantis zocht bij de realisatie van het Lab een brede samenwerking met vertegenwoordigers uit het verenigde regionale bedrijfsleven, onderwijsinstellingen en overheden: de Circular Design Group, Land van de Makers en Fieldlabs.

Een door Volantis aangestelde kwartiermaker zal het Circular Lab op de kaart gaan zetten. De bedoeling is dat bedrijven laagdrempelig advies kunnen inwinnen of vraagstukken kunnen neerleggen over alle onderwerpen die betrekking hebben op duurzaamheid en circulariteit. Studenten van de aangesloten onderwijsinstellingen leveren concrete raad, stellen onderzoek in, of verwijzen door naar ter zake kundige specialisten.

Initiatiefnemer Volantis bestaat uit een team van zo’n honderd gedreven ingenieurs, constructeurs, ontwerpers, constructiemanagers en adviseurs, verdeeld over drie kantoren in Zuidoost-Nederland, die één ding gemeen hebben: samenwerken, om zo tot steeds weer verrassende vernieuwingen te komen. Tot andere en betere perspectieven, in een duurzame en circulaire wereld. 

CEO Jan Houwen van Volantis onderstreept het belang van het Circular Lab. "We willen innovatie, duurzaamheid en circulariteit een nog krachtigere boost geven door met dit Lab de maakindustrie, de bouw en kennisinstellingen met elkaar te verbinden. De regio Venlo geniet wereldwijd faam als duurzame regio. We streven ernaar dat zoveel mogelijk bedrijven en onderwijsinstellingen de weg naar het Circular Lab zullen weten te vinden, om stappen te maken naar een betere, circulaire toekomst."
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by