Nieuws

16-01-2023 08:59

Koobra Invest gaat samenwerken met Gulpener Bierbrouwerij

Koobra Invest heeft een minderheidsbelang verworven in Timeco BV, de grootste aandeelhouder van de Gulpener Bierbrouwerij. Daarnaast gaan Koobra’s dochterondernemingen HAAN Industrial Group en ProfCore met onderhoudstechnici en procesoperators aan de slag in de Limburgse bierbrouwerij. Daarmee slaan twee Limburgse familiebedrijven de handen ineen.

Duurzame toekomst bierbrouwer verzekerd
“Koobra Invest investeert in duurzame en innovatieve ondernemingen. Gulpener voldoet aan beide criteria. Men haalt alle grondstoffen uit de eigen regio, heeft het duurzaamste brouwhuis van Europa én de ambitie om in 2030 het bier fossielvrij te produceren. Door een belang te nemen in de holding, voorziet Koobra Invest in de kapitaalbehoefte van Gulpener die nodig is om ook in de toekomst zelfstandig, lokaal en duurzaam te kunnen blijven opereren. Naast hun duurzame visie, is het feit dat Gulpener net als Koobra Invest een familiebedrijf is een extra reden om in het bedrijf te participeren”, vertelt Giel Braun sr., directeur van Koobra Invest.

Sterke band met de omgeving
“Als ‘Vrije Brouwer’ hebben we al sinds 1825 een sterke band met onze omgeving. Zo halen we al onze grondstoffen bewust uit de buurt, om onze ecologische voetafdruk te verkleinen én de regio te versterken. Vanuit diezelfde lokale gedachte kwamen we ook uit bij Koobra Invest, dat ons gaat helpen om onze eigen lokale en duurzame koers te kunnen blijven varen en onze zelfstandigheid naar de toekomst te garanderen. Niet alleen door een belang in onze holding te nemen, maar ook door ons op operationeel gebied te ondersteunen in de brouwerij. We zien uit naar een prettige en langdurige samenwerking met een bedrijf dat er dezelfde familiale normen en waarden op nahoudt als wij”, vertelt Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij.

Foto: De Limburgse familiebedrijven Koobra Invest en Gulpener Bierbrouwerij slaan de handen ineen.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by