Nieuws

13-03-2023 09:29

Tweede lustrum Limburgse asperges in Zwitserland

Het begon precies tien jaar geleden als een grap en is in het weekend van 31 maart aan zijn tweede lustrum toe: het jaarlijkse Limburgse aspergefeest oftewel de ‘aspergebedevaart’ in de Zwitserse Hostellerie am Schwarzsee, nabij het meer van Genève. Sterrenkok René Brienen van restaurant Brienen aan de Maas heeft de afgelopen weken druk gebeld met collega-chefs en dat heeft ertoe geleid dat eind deze maand niet minder dan twaalf(!) Nederlandse culinaire sterren boven de Schwarzsee zullen schijnen.

‘Het is welbeschouwd gekkenwerk om ‘even’ op en neer naar Zwitserland te rijden voor een potje koken, maar alle collega’s die ik heb gebeld staan te trappelen om mee naar Schwarzsee te gaan om daar samen een asperge galadiner te koken. Mijn streven was natuurlijk om voor dit lustrum met tien chefs van elk eén ster te gaan koken, maar door de deelname van drie-sterrenchef Jacob Jan Boerma komen we uit op maar liefst twaalf sterren,’ zegt René Brienen trots. Verder wordt ‘mr. Asperge’ vergezeld door enkele meesterkoks : weliswaar zonder Michelinster maar ook erkende toppers in hun vak.

De deelnemende chefs zijn:

(*) :                                   Teus van Schaik
(*) en Meesterkok:            Maarten Camps, Frans Gerrits, Hans Snijders, André van Doorn, Paul Fagel, Lars van Galen, René Brienen
(***):                                 Jacob Jan Boerma
(Meesterkok):                   Hein Willemsen, Michel Lambermon
(Verdere topchefs):          Djailany van Laarschot, Ton van Hees, Bertus Liefting
(Affineur):                        William van Hest
(Meester ijsbereider):      Theo Clevers

Een bijzondere vermelding krijgt de nestor van het gezelschap, te weten de 80-jarige Paul Fagel die onlangs door Gault Millau werd onderscheiden met de Lifetime Achievement Award.

Voor Nederlandse aspergeliefhebbers die ook eens op een andere manier van het witte goud –namelijk mét uitzicht op de besneeuwde Zwitserse Alpen- willen genieten, heeft Hostellerie am Schwarzsee een aantrekkelijk geprijsd verblijf samengesteld, inclusief aspergegala

Foto: René Brienen tijdens de negende editie in 2022.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by