Nieuws

14-03-2023 08:53

Productiebedrijven in Noord-Limburg openen deuren voor grote publiek

Liefst 16 productiebedrijven in Noord-Limburg zetten op zondag 2 april de deuren open voor het grote publiek tijdens de ‘Dag van de Maakindustrie’. Inwoners in de regio kunnen dan een kijkje nemen bij bedrijven achter deuren die normaal gesproken gesloten blijven.

Bezoekers krijgen aan de hand van een rondleiding een beeld van het maken van onder meer designmeubelen, tv- en glasvezelkabel, gevelpanelen, bouwelementen en onderdelen voor tal van machines. Het snij- en verpakkingsproces van voorverpakte groenten is te zien en het secure werk dat komt kijken bij het maken van onderdelen voor vliegtuig- en helikoptermotoren.

Tijdens de open bedrijven dag laten de productiebedrijven aan inwoners zien dat zij voor tal van opdrachtgevers en in diverse sectoren werkzaam zijn en vanuit hun vestigingsplaats in Noord-Limburg producten leveren die de hele wereld over gaan.

De Dag van de Maakindustrie vindt voor de 4e keer plaats en heeft zijn oorsprong in Venlo. Inmiddels is het initiatief succesvol gegroeid met een record aantal van 16 opengestelde bedrijven in de gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas en Beesel en 4.000 tot 5.000 te verwachten bezoekers. De bedrijven zijn toegankelijk voor jong en oud en allemaal gratis te bezoeken. Een blik werpen op alle deelnemende bedrijven en vooraf aanmelden voor een rondleiding kan via de website www.dagvandemaakindustrie.nl.   
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by