Nieuws

01-06-2023 13:39

Midden Limburg Bereikbaar start Slimmer Reizen Challenge

Van 14 juli t/m 4 september 2023 worden de Roertunnel en Tunnel Swalmen aan de A73 gesloten voor groot onderhoud. Bewust in de vakantieperiode omdat het dan gemiddeld genomen al wat rustiger is op de weg. Weggebruikers worden zo goed mogelijk omgeleid om zo de hinder te beperken, maar Midden Limburg Bereikbaar wil ook ander en dus slimmer reisgedrag in deze periode stimuleren én belonen. Daarvoor wordt slim (digitaal) mobiliteitsmanagement ingezet, maar zijn er ook diverse ‘producten’ en acties ontwikkeld die de komende periode gelanceerd worden. De Slimmer Reizen Challenge is de eerste in het rijtje waar men aan kan deelnemen middels een gratis app.

APP Slimmer Reizen Challenge
De app kan eenvoudig gedownload en geïnstalleerd worden in slechts 3 stappen. Erna is het zaak om zo bewust en duurzaam mogelijk te reizen (of vooral niet) om zo punten te verdienen. Dagje thuiswerken? Reizen met het OV? Te voet of met de fiets naar het werk? De app registreert het allemaal op basis van GPS en beloont je direct. Een prikkelende en plezierige manier om slimmer te leren reizen. Op deze manier neemt de druk op het wegennet op en rondom de A73 deze zomer hopelijk nog wat meer af naast het gerichte verkeers- en mobiliteitsmanagement dat wordt ingezet door Midden Limburg Bereikbaar i.s.m. Rijkswaterstaat. 

Punten inwisselen voor (lokale) beloningen of donaties
De verzamelde punten in de app kunnen vervolgens ingewisseld worden voor leuke attenties, ook lokaal! Er is een samenwerking met Citymanagement Roermond (We Are Roermond) en Designer Outlet Roermond. Het is ook mogelijk om je gespaarde punten te doneren aan een (lokaal) goed doel. De hinderperiode wordt nu aangegrepen om mensen in de regio Midden-Limburg aan te zetten tot ander reisgedrag. Daarnaast werkt Midden Limburg Bereikbaar – in opdracht van alle 7 Midden-Limburgse gemeenten en i.s.m. Provincie Limburg en Rijkswaterstaat - doorlopend aan campagnes, producten en acties om het gedrag van weggebruikers op een positieve manier te beïnvloeden, hierbij wordt ook telkens de samenwerking opgezocht met werkgevers uit de regio. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by