Nieuws

14-11-2023 16:48

Modulair bijenhotel BeeHoney zorgt voor bij-vriendelijke groene daken

Bijenhotelkopen.nl, specialist voor ecologische voorzieningen, lanceert het BeeHoney bijenhotel. Een modulair bijenhotel van cortenstaal dat speciaal is ontwikkeld voor plaatsing op (groene) daken. Dit bijenhotel is ontworpen met het oog op duurzaamheid en biodiversiteit, met als doel het ondersteunen van de wilde bijen en het bevorderen van een gezond ecosysteem.

De BeeHoney is een unieke toevoeging aan de groene-dakinfrastructuur en biedt diverse voordelen voor de (stads)natuur. Door de integratie van dit bijenhotel kunnen groene daken een extra bijdrage leveren aan het ondersteunen van de lokale biodiversteit in de versteende buitenruimte.  

De voordelen van het BeeHoney bijenhotel omvatten onder andere:
1.    Biodiversiteit verrijking: het BeeHoney bijenhotel biedt veilige en professionele nestgelegenheid voor wilde bijen, wat bijdraagt aan de vergroting van de biodiversiteit op groene daken.
2.    Bestuivingsbevordering: Door het aanbieden van nestgelegenheid, en daardoor het aantrekken van wilde bijen, draagt het BeeHoney bijenhotel bij aan het stimuleren van de bestuiving van planten, wat essentieel is voor de productie van voedselgewassen en bloemen.
3.    Modulair: het BeeHoney bijenhotel is modulair op te bouwen, van 1 tot 10 cassettes.
4.    Ontzorging: het BeeHoney bijenhotel wordt snel en vakkundig door het montageteam van Bijenhotelkopen.nl opgebouwd. Door middel van een speciaal voet-systeem kan het bijenhotel veilig en gemakkelijk op een groen dak worden geplaatst.  
Wilde bijen spelen een cruciale rol in ons ecosysteem, maar worden bedreigd door habitatverlies en klimaatverandering. Door het plaatsen van professionele bijenhotels als kunstmatige nestgelegenheid, zoals het BeeHoney bijenhotel, dragen groene daken direct bij aan het behoud van deze belangrijke bestuivers. 

"Bijenhotelkopen.nl biedt duurzame en professionele oplossingen voor de ondersteuning van de wilde bijen. Het BeeHoney bijenhotel is niet alleen een mooie toevoeging aan groene daken, maar het stelt groene daken ook in staat om een actieve rol te spelen voor insecten en wilde bijen in het behoud van onze natuurlijke omgeving," aldus Bianca Pouw, eigenaar van Bijenhotelkopen.nl.

Over Bijenhotelkopen.nl
Bijenhotelkopen.nl is een sociale onderneming die zich inzet voor de ondersteuning van de groene leefomgeving. Het bedrijf verkoopt professionele bijenhotels en ecologische voorzieningen zoals vleermuiskasten en egelhuizen, die een belangrijke bijdrage leveren aan de bevordering van biodiversiteit. Daarnaast biedt Bijenhotelkopen.nl werkgelegenheid en ontwikkelingsmogelijkheden aan mensen met unieke vaardigheden, zoals mensen die langdurig in de bijstand zitten of Nieuwe Nederlanders die Nederlandse werknemersvaardigheden moeten leren vanuit de Wet Inburgering.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by