Nieuws

20-11-2023 07:54

Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2023 uitgereikt

Het was een avond tussen én voor in de boeken. De uitreiking van de Ondernemersprijs Land van Cuijk en Noord-Limburg 2023. Vorige week woensdag stonden Martien Rongen van Vecunda en Vitalvé, Piet Schrijen van Schrijen Afscheid en Herinnering en Antoon van de Horst van, Van der Horst aannemers te schitteren op het podium in de Schouwburg Cuijk. Alle drie hadden zij een uniek ondernemersverhaal met ons te delen máár de prijzen konden maar een keer verdeeld worden. De Juryprijs ging mee naar huis met Martien Rongen: “Wij doen de dingen graag elke dag een beetje beter”. De Publieksprijs werd gewonnen door Antoon van der Horst: “Wij denken niet in kwartalen maar in generaties”. Piet Schrijen mocht de zilveren prijs in ontvangst nemen.  

“Martiens verhaal en zijn vermogen om anderen te inspireren met zijn progressieve kijk op agrarisch ondernemerschap heeft  indruk gemaakt. Ondanks dat kapitaal, grond en gebouwen het meest tastbaar zijn, is zijn diepe waardering voor zijn familie, collega’s en medewerkers de sterke basis van vertrouwen en respect waarop hij de diverse landbouwbedrijven bouwt. Een echt mensenmens wat wars is van hiërarchie. Martien is bijzonder nieuwsgierig en kent een drang naar voortdurende groei en ontwikkeling, zowel persoonlijk als met zijn bedrijven”, aldus de jury.

Jong Talent Award 
Dit jaar werd voor het eerst de Jong Talent Award uitgereikt tijdens het kennisfestival. De drie jonge ondernemers, Michelle Heskes van Dierenkliniek Overhage Cuijk, Teun Hermans van Fun-Pro en Niels Van der Hoff van Van der Hoff ICT gaven een pitch in een heuse boksring. De battle en daarmee de ‘Jong Talent Award’ werd uiteindelijk gewonnen door Teun Hermans. Het kennisfestival werd afgesloten met schrijver, spreker, docent & onderwijsadviseur Barend Last, die de bezoekers meenam in de wereld van Chat-GPT en AI. 

“Teun stond voor zijn jonge leeftijd al als een ‘echte’ ondernemer op het podium. Zijn verhaal was niet alleen goed, maar ook een bron van inspiratie. Na een verwoestende brand slaagde hij erin om zijn zaak weer op te zetten, wat getuigt van doorzettingsvermogen en ondernemerschap. Uit zijn pitch bleek dat hij óók op het gebied van duurzaamheid al flink aan de weg timmert”, aldus de jury. 

Foto: Patrick Bongartz 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by