Nieuws

12-12-2023 08:25

Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl slaan handen ineen voor duurzaamheid in winkelcentra

Vastgoedinvesteerder Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl uit Overloon kondigen de afronding aan van een vruchtbare samenwerking aan, waarbij ze gezamenlijk de biodiversiteit van zeven winkelcentra hebben verbeterd ten behoeve van Wereldhave’s Better Tomorrow strategie en hert behalen van de BREEAM Very Good certificering. De centra, gelegen in Arnhem (2x), Leiderdorp, Nieuwegein, Purmerend, Heerhugowaard en Roosendaal, hebben een ecologische transformatie ondergaan met voorzieningen van Bijenhotelkopen.nl.

Wereldhave's duurzaamheidsprogramma, genaamd 'A Better Tomorrow', is het startpunt voor deze samenwerking. Dit programma richt zich op drie belangrijke pijlers met heldere ambities: Better Footprint, Better Nature, Better Living. In lijn met deze visie heeft Wereldhave gekozen voor de expertise van Bijenhotelkopen.nl om ecologische voorzieningen te implementeren en zo de winkelcentra te verduurzamen.
De geïntegreerde ecologische voorzieningen omvatten professionele bijenhotels, voornamelijk geplaatst op de (groene) daken van de winkelcentra, nestkasten voor diverse (stads)vogels en vleermuiskasten. Het plaatsen van educatieve bebording maakt deel uit van deze duurzame inspanning, gericht op het informeren van bezoekers, winkeliers, bewoners en andere stakeholders over de geïmplementeerde ecologische voorzieningen.

Mart van Kuijk, Group ESG & Sustainability Manager: “Voor Wereldhave is het van essentieel belang om onze centra te verduurzamen. Door het implementeren van ecologische voorzieningen dragen wij bij aan een betere leefomgeving die de lokale biodiversiteit bevordert. Daarnaast sluit onze eigen sociale impact agenda goed aan bij het sociaal ondernemerschap van Bijenhotelkopen.nl, zoals het bieden van kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

De zeven Wereldhave centra hebben onlangs het BREEAM-certificaat Very Good ontvangen, waarmee de duurzaamheidsprestaties, worden erkend en bevestigd.

De samenwerking tussen Wereldhave en Bijenhotelkopen.nl is een tastbaar voorbeeld van de synergie tussen commerciële belangen en milieubewustzijn. Samen streven ze naar een duurzamere toekomst en dagen ze anderen uit om soortgelijke initiatieven te omarmen.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by