Nieuws

18-03-2024 13:21

Startsein project Bloome in Arcen

Op 15 maart, een van de eerste zonnige dagen van het jaar, heeft het Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo de gevels van de lokale ondernemers in een prachtige bloemenzee veranderd, als startsein voor het project "Bloome" in Arcen. Dit thema sluit perfect aan bij de aantrekkingskracht van een van de grootste trekpleisters van Arcen, De Kasteeltuinen. 

Een steeg van ruim 15 meter, vanaf het Raadhuisplein tot aan de Maas, is omgetoverd tot een tunnel van weelderige zijden bloemen. Deze steeg is reeds geliefd bij bezoekers als een idyllische plek voor foto's, en met "Bloome" wordt deze ervaring alleen maar verrijkt. Als eerste ondernemer heeft Brasserie Alt Arce haar gevel opgefleurd met kleurrijke en duurzame zijden bloemen. "De bloemen aan onze gevel bij Brasserie Alt Arce creëren een extra warm welkom voor onze gasten en voegen iets extra’s toe aan de sfeer van het dorp in een passend thema. Wij vinden het erg belangrijk dat Arcen er aantrekkelijk uitziet en dat er veel te doen is, zowel voor inwoners als voor de bezoeker. We zien daarnaast de mooiste foto’s van de steeg, naast onze zaak, op social media verschijnen en dat worden er zeker alleen maar meer. Die gratis promotie voor Arcen is mooi meegenomen.” aldus Roger Hamelers, eigenaar Brasserie Alt Arce en Restaurant Sjef (Arcen). 

Bloome in Arcen is een initiatief van het Toeristisch Platform Maasduinen-Venlo, geïnspireerd door de betoverende sfeer van Montmartre in Parijs, waar het versieren van gevels de stad nog levendiger maakt. De komende maanden zullen steeds meer gevels worden opgenomen in de Bloome. 

Zijden bloemen
Waarom kiezen we voor zijden bloemen? Bij ons streven naar een duurzamere toekomst vinden we het essentieel om de impact van onze keuzes op het milieu te overwegen, terwijl we tegelijkertijd streven naar een aantrekkelijke uitstraling van ons dorp. De decoratie van onze omgeving met bloemen is hierin cruciaal. Hoewel echte bloemen prachtig zijn, bieden zijden bloemen een beter en duurzamer alternatief. Ze gaan veel langer mee, hebben een lagere CO2-voetafdruk, vereisen geen water en zijn recyclebaar. Kortom, de keuze voor zijden bloemen draagt bij aan het verminderen van afval, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en het verminderen van onze ecologische impact. 

De Bloome van Arcen dragen op unieke wijze bij aan de aantrekkingskracht van deze pittoreske bestemming voor toeristen. Met kunstbloemen als decoratie vormen de gevels een visueel spektakel dat niet alleen de lokale gemeenschap, maar ook reizigers van overal ter wereld betovert. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by