Nieuws

19-03-2024 08:18

15 makers gaan het experiment aan tijdens maakweek DE ARCADE van FLUJAS Collectief

FLUJAS Collectief, de nieuwe artist-run organisatie voor professionele kunstenaars in Noord-Limburg, organiseert van 2 tot 7 april een experimentele maakweek bij Abdij Ulingsheide, getiteld DE ARCADE. Tijdens deze week krijgen 15 creatieve makers van allerlei kunstdisciplines de kans om samen te werken, te experimenteren en vrij werk te maken. Op zaterdag 23 maart aanstaande ontmoeten de makers elkaar voor het eerst bij Abdij Ulingsheide.
­
FLUJAS wil met deze activiteit ruimte bieden aan professionele makers om vrijuit te werken, te experimenteren en de samenwerking te zoeken met andere makers. Het is de bedoeling dat DE ARCADE een jaarlijks terugkerende activiteit wordt. Deze eerste editie wordt mede mogelijk gemaakt door Museum Van Bommel Van Dam, Gemeente Venlo, Abdij Ulingsheide en Emmaus Feniks.

Op de open call die hiervoor werd geopend, ontving FLUJAS meer dan 65 aanmeldingen. Samen met externe professionals Sjors Bindels (Curator Museum Van Bommel Van Dam) en Saartje Hoogland (creatief producent podiumkunsten) werden 15 makers geselecteerd. Bij de selectie werd gelet op de artistieke kwaliteit en de bereidheid tot samenwerking met andere makers. Daarnaast lag de focus op een goede mix van disciplines, leeftijden en ervaring binnen de groep.

De makers die in 2024 deelnemen aan DE ARCADE zijn; Bas Steens, Bo Jacobs, Esra Westerburgen, Karlijn van Kruchten, Krista Smulders & Michiel Ubels, Lola Schot, Louisa Vergozisi, Madelief van de Beek, Nanet Hazenbosch, Renée Verberne, Remy Neumann, Roos van Geffen, Sarah Soethoudt en Teun Vonk.

Op 7 april vindt van 13.00 uur tot 17.00 uur de presentatie plaats van DE ARCADE, die gratis en voor iedereen toegankelijk is. De vorm van deze presentatie zal pas gedurende DE ARCADE gestalte krijgen. De focus ligt daarbij niet op het tonen van ‘af’ werk, maar op het presenteren van de uitkomsten van de maakweek. Dit kan een werk zijn dat nog niet af is, een samenwerking van meerdere makers of een presentatie van het proces dat heeft plaatsgevonden. Iedereen is deze zondagmiddag welkom op het terrein van Abdij Ulingsheide te Tegelen om de uitkomsten van DE ARCADE te komen aanschouwen. Ook kringloopwinkel Emmaus Feniks en restaurant De Refter zijn die dag geopend.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by