Nieuws

13-05-2024 20:20

Boekpresentatie Boost je leiderschap - Zeven vaardigheden - Authentiek en fair - Wereld van verschil

Coach, trainer, auteur, recensent en specialist op het gebied van ervaringsgericht leren met paarden Margaretha Noordanus (geboren 1965, Huizen NH en wonend in Vlodrop LB) presenteert op donderdag 16 mei 2024 haar boek: Boost je leiderschap - Zeven vaardigheden - Authentiek en fair - Wereld van verschil.

Dit boek is voor degenen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling en authenticiteit, hun leiderschap een impuls (boost) willen geven en/of eerlijk, oftewel fair leiderschap nastreven. 

In Boost je leiderschap heeft Margaretha de door haar - sinds 2011 - in de praktijk ontwikkelde aanpak ter ontwikkeling van (persoonlijk) leiderschap onderbouwd gedocumenteerd. Haar aanpak en kennis deelt ze door middel van uitleg, praktijkvoorbeelden, nadenkertjes, citaten, definities, kijkjes achter de schermen en pracht foto’s. Ook heeft auteur zorggedragen voor een heldere definiëring van de (leiderschaps)termen: deze zijn in proportie gebracht en ontdaan van onnodige tierelantijntjes. Dit vergemakkelijkt onder andere de zelf-inventarisatie: je kunt meteen starten met de in het boek opgenomen leiderschapsinventarisatie en aansluitend je (boost)doelen bepalen. 

Uniek is dat auteur laat zien dat je door aan de slag te gaan met zeven vaardigheden, een wereld van verschil kunt maken! Uniek in de aanpak is ook de aandacht voor authenticiteit en fairness (eerlijkheid). Aan authenticiteit wordt – terecht - veel belang toegeschreven. Auteur valt het daarbij op dat er best-wel-vaak wordt voorbijgegaan aan het feit dat authentiek leiderschap geen synoniem is voor effectief, goed en eerlijk leiderschap. Aangevuld met fairness wordt het echter een ander verhaal: dan wordt het ‘opeens’ mogelijk in positieve zin een (groot) verschil te maken. Auteur geeft hierbij wel nadrukkelijk aan dat je er niet bent als je zo nu en dan authentiek en fair bent: er moet zowel bij authenticiteit als bij fairness aan drie voorwaarden invulling worden gegeven.

Het hoe en waarom van haar aanpak en wat er daarbij zoal te zien, ervaren en te leren is, legt Margaretha voorafgaand aan coaching en trainingen steevast uit aan de deelnemers. Deze - in aangevulde vorm opgenomen - uitleg maakt onomstotelijk duidelijk dat we met ervaringsgericht leren met paarden veel over ons leiderschap kunnen opsteken. Dit omdat, in notendop, paarden tijdens de interactie met een mens, non-verbaal (zonder woorden) en voor ons zichtbaar door middel van hun reacties duidelijk maken hoe ons leiderschap overkomt en wat ons gedrag teweegbrengt.

Vanzelfsprekend doet auteur ook uit de doeken hoe je hetgeen je ziet en ervaart omzet in aandachtspunten en oplossingen. En ter besluit gaat ze in op de praktische wijze waarop deelnemers het geleerde in de praktijk gaan benutten bij het realiseren van hun leiderschapsdoelen.

Tot slot: met het oog op het lezersgemak is veel aandacht besteed aan de vormgeving van dit handzame fullcolour en 172 bladzijden tellende boek. Zo zijn kaders en praktijkvoorbeelden onderscheidend opgemaakt en zijn de kantlijnen breed gehouden – wie wil kan in de kantlijn schrijven. Praktisch is ook de legenda, de daarin vermelde iconen vullen de inhoudsopgave aan en zorgen ervoor dat je het boek kun lezen zoals je wilt: van A tot Z, in willekeurige volgorde of op een specifiek onderwerp. 

Boekinformatie
Boost je leiderschap! Zeven vaardigheden - Authentiek en fair - Wereld van verschil
Auteur: Margaretha Noordanus
Copyright © 2024 | ISBN/EAN 9789090378244
Uitgever: PaardenInzicht Coaching en Training met Paarden
Jaar van uitgave: 2024 | 1e druk
Vormgeving en lay-out: Bureau Tint
Redacteur: Sietske Boonstra
Drukkerij: Drukpartnerszuid
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by