Nieuws

01-07-2024 09:48

A73 Tunnelrenovatie gaat van start

Het kan inmiddels bijna niemand in de regio meer ontgaan zijn, de A73-tunnels gaan dicht van 5 juli tot en met 19 augustus. Rijkswaterstaat rond deze zomer de tweede fase van het groot onderhoud uit, waarmee de veiligheid van de tunnels weer jarenlang gewaarborgd worden. Er is bewust gekozen voor de vakantieperiode omdat het dan gemiddeld genomen al rustiger is op de weg. Echter is hinder niet te voorkomen maar wel te beperken. Midden Limburg Bereikbaar helpt reizigers met Reis & Route advies en stimuleert ander reisgedrag met een aantal ludieke acties. 

Reis & Route Advies via Whatsapp 
Naast de lokale en regionale omleidingsroutes via de gele borden op de wegen, worden automobilisten ook digitaal geïnformeerd via zogenaamde ‘in car’ berichten via de meest gebruikte navigatiesystemen, zoals bijvoorbeeld Google maps. Persoonlijk Reis & Route Advies kan men voor vertrek al thuis inwinnen, via whatsapp met Chatbot Mell. 
  
UIT-DE-AUTO Acties 
Er zijn UIT-DE-AUTO Acties waar inwoners en werknemers van de regio rondom de A73 kosteloos gebruik van kunnen maken. Zo is er de UIT-DE-AUTO Challenge waarbij weggebruikers van de A73 worden uitgedaagd om de auto (meer) te laten staan tijdens de hinderperiode. Via een gratis app kan men punten verdienen voor duurzaam reisgedrag, te weten; met de fiets, te voet of het openbaar vervoer maar ook thuiswerken wordt beloond. De verzamelde punten kunnen worden verzilverd voor cadeaubonnen bij landelijke en lokale organisaties of men kan het tegoed doneren aan een goed doel.  

Ook gaat de UIT-DE-AUTO op de e-bike actie vrijdag 28 juni van start. Net als vorig jaar tijdens de tunnelrenovatie zullen er ook dit jaar e-bikes beschikbaar worden gesteld aan werknemers van bedrijven en forenzen die in de omgeving van de tunnels wonen en werken. Deze actie was vorig een enorm succes en werd ook gewaardeerd door de deelnemers. Dit jaar wordt er naast een e-bike ook een e-bakfiets beschikbaar gesteld. Ook volgt er binnenkort een OV-actie. Reizigers kunnen tijdens de hinderperiode met korting met het openbaar vervoer reizen. 
 
Alle informatie over de A73 Tunnelrenovatie vind je hier.  

Foto: ©Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by