Nieuws

04-07-2024 09:19

Mogelijkheid op afstand werken doorslaggevend bij keuze nieuwe baan

Remote werken wordt tegenwoordig eerder als vereiste gezien, dan als een leuk extraatje. Zo geeft meer dan de helft (57%) van Nederlandse werknemers aan dat ze nooit zouden kiezen voor een bedrijf dat werken op afstand niet faciliteert. Bij het aantrekken van nieuw talent, is dit voor werkgevers dus een belangrijke troef. Dit blijkt uit onderzoek van Deel, het alles-in-één HR en Payroll platform voor wereldwijde teams, onder 500 Nederlandse werknemers die minstens twee dagen per week remote werken. Twee derde geeft zelfs de voorkeur aan thuiswerken, in tegenstelling tot 19 procent die het liefst naar kantoor gaat.

Evenwichtiger leven
Een betere werk-privébalans is voor 54 procent van de werknemers een belangrijke reden om op afstand te willen werken. Bijna de helft (48%) ervaart geen sociale druk wanneer ze op afstand werken. Daarnaast vindt meer dan de helft (54%) het belangrijk en waardevol om op deze manier extra tijd vrij te maken voor sociale activiteiten met vrienden.

Ook het fileprobleem in Nederland weegt mee in de keuze om op afstand te werken. Twee derde (65%) geeft aan dat ze door niet naar kantoor te hoeven, files kunnen vermijden. Hoewel remote werken ontzettend populair blijft, maakt bijna de helft (48%) zich geen zorgen om de connectie met collega’s te verliezen.

Productiviteit
Naast de voorkeur voor thuiswerken, laat de meerderheid (69%) ook weten thuis productiever te werken dan op kantoor. Bovendien vindt 62 procent het prettig dat ze thuis niet constant onder toezicht staan van een leidinggevende. Echter, het onderzoek toont ook aan dat men thuis niet alleen maar bezig is met het werk. Zo worden er veel huishoudelijke klusjes gedaan onder werktijd door meer dan de helft van de werknemers (58%).

“Ons onderzoek toont aan dat de mogelijkheid om op afstand te werken bijna als vereiste wordt gezien door medewerkers. Het is dan ook heel belangrijk om dit mogelijk te maken naar je medewerkers en naar potentieel nieuw talent”, aldus Eline Fruytier Manager Mid Market Benelux bij Deel. “Bovendien biedt op afstand werken ook enorme voordelen voor werkgevers. Je team is productiever en geniet van een betere werk-privébalans, wat leidt tot meer tevredenheid en minder reistijd. Het is essentieel om duidelijke afspraken te maken en deze helder te communiceren. Zo creëer je een werkcultuur waarin werknemers zich vertrouwd en gewaardeerd voelen.”
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by