LWV Women - Zichtbaarheid van topvrouwen: Naomi Lonwijk, Detechco Skills

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2018Nederland keldert op de ranglijst gelijkheid tussen man en vrouw. Het aantal vrouwelijke bestuurders is de laatste jaren afgenomen in plaats van toegenomen. Twee bedrijven voldoen nu aan het streefgetal van 30 procent vrouwen in Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen. Zomaar een paar uitspraken die de afgelopen periode voorbij zijn gekomen in de media. Het is niet goed gesteld met de zichtbaarheid van topvrouwen. 


De Limburgse Werkgevers Vereniging zet zich dan ook actief in om de zichtbaarheid van topvrouwen te vergroten en meer vrouwen aan de top te krijgen. Middels verschillende workshops en masterclasses informeren wij zakenvrouwen onder andere over personal branding en hoe men actief kan worden als toezichthouder. Naomi Lonwijk, directeur/ eigenaar van Detechco Skills, is een van die topvrouwen. Detechco Skills zoekt en vindt de ideale match tussen werkzoekende technische krachten en werkgever. In 2008 is deze ondernemende dame gestart als intercedent bij een logistiek uitzend- en detacheringsbureau. Haar interesse in de techniek heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ze vijf jaar lang vestigingsmanager is geweest bij Regio Techniek. In juni 2016 kroop het ondernemersbloed waar het niet gaan kon en is zij gestart met Detechco Skills. “Ik heb deze stap genomen, met als doel iets wezenlijks te betekenen voor de maatschappij.”

Haar belangrijkste drijfveren zijn haar tomeloze energie en positivisme. ”Ik word blij van de kleine dingen in het werk c.q. een intakegesprek voeren met een werkzoekende, een fruitmandje opsturen voor een zieke uitzendkracht, dat geeft energie.” Zij geeft aan dat succesvolle bedrijven de juiste mensen op de juiste plek weten te plaatsen. “Mensen die op hun plek zitten, benutten nu eenmaal hun volledige potentieel. Een baan die bij je past, kost géén energie, het gééft energie. En dat werkt door op alles en iedereen.” Een grote uitdaging voor ondernemers is de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Daar heeft Naomi dankzij het beoefenen van tai chi, heerlijk losgaan op de dansvloer met salsadansen en lekkere recepten klaarmaken in de keuken een juiste verhouding in gevonden. Om haar kennis bij te spijkeren, vindt ze het contact met andere ondernemers van belang. “Via de LWV en LWV-Women kom ik in contact met mede ondernemers en kan ik vraagstukken met hen bespreken. Aan de jongere generatie wil zij graag het volgende meegeven: geloof in jezelf, wees uniek en maak je dromen waar.” 

LWV Women is in 2012 gestart vanuit de vraag van de vrouwelijke LWV leden. In 2012 was 6 procent van het ledenbestand van de LWV vrouw. Inmiddels telt LWV Women 200 leden en betreft dit 15 procent van het LWV ledenbestand. Wij werken samen met het landelijk vrouwennetwerk van VNO-NCW om topvrouwen in heel Nederland met elkaar te verbinden.  Afgelopen jaar heeft LWV Women samen met Annemarie Jorritsma, kwartiermaker van de stichting Topvrouwen.nl, haar vijfjarig bestaan gevierd. Voor meer informatie kun je terecht bij Janou Martens, secretaris LWV Women via martens@lwv.nl.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by