VVV-Venlo floreert in vele opzichten

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2018Het huidige voetbalseizoen duurt 24 wedstrijden als deze tekst ter perse gaat. Op het moment van schrijven is het verhaal qua actualiteit eigenlijk al achterhaald. Toch mogen we stellen dat de inhoud kaarsrecht overeind zal staan nu u hem onder ogen krijgt. Want op vele fronten heeft VVV-Venlo de harten van publiek en sponsors veroverd.


Op sportief gebied verloopt alles naar wens. Meer dan dat. Met nog legio wedstrijden te spelen, heeft de club haar plekje in de Eredivisie met uitstekend spel weten te verdedigen. De verdienste van de technische staf, met name hoofdtrainer Maurice Steijn en zijn assistenten en natuurlijk de manager voetbal van de club, oud-speler Stan Valckx. Gedurende vier seizoenen werd een team gesmeed dat het elke tegenstander lastig kan maken. Zonder echte uitschieters is VVV-Venlo als ploeg in staat gebleken tot opmerkelijke resultaten. Het meest opvallende was wel dat er vier punten werden behaald in de twee duels met de regerend landskampioen, Feyenoord. Dat was tot op heden nog geen enkele andere promovendus gelukt in de geschiedenis van de Eredivisie.

Ook op financieel gebied gaat het VVV-Venlo voor de wind. Ongeveer vierhonderd partners hebben zich inmiddels aan de club verbonden en dat aantal neemt nog steeds toe. Opvallend is het grote aantal Duitse ondernemers dat zich graag aan de club verbindt. Ruim 10% van het totale sponsorbestand is in Duitsland gevestigd. Dat bezorgt VVV-Venlo een unieke positie in het vaderlandse betaald voetbal. Bij de meeste andere clubs, ook die dicht bij de landsgrens hun domicilie hebben, ligt dat aantal beduidend lager. En ook de regionale bedrijven weten de businessclub goed te vinden. De sfeer in het Lindeboom VoetbalCafé en de RaboBank Venlo BusinessLounge is dan ook opperbest na de gespeelde wedstrijden, al heeft dat voor een deel natuurlijk ook te maken met de resultaten van het vlaggenschip van VVV-Venlo.

Wat daarnaast een belangrijke rol speelt, is de aankoop van het stadion en de omliggende gronden door de club. Momenteel worden er volop plannen ontwikkeld voor een forse verbouwing die het stadion met name sfeervoller, knusser en veiliger moeten maken. Bovendien zullen de partners merken dat hun plaatsen luxueuzer worden dan ze gewend waren. De upgrading moet al snel gestalte gaan krijgen. Bij voorkeur nog voor de zomer zal de eerste schop de grond in gaan. Het is de bedoeling om zo weinig mogelijk overlast te creëren, zodat alle wedstrijden gedurende het komende seizoen zonder problemen gespeeld kunnen worden. Een flinke opgave, maar ook een prachtige uitdaging.

Ten slotte staat er ook een afscheid voor de deur. Hai Berden, in 2001 toegetreden tot het bestuur van VVV-Venlo en sinds 2003 bestuursvoorzitter van de club, zal aan het einde van het huidige seizoen zijn voorzittershamer neerleggen. Het mooie is dat dit afscheid de cirkel écht rond maakt. Hij belandde in 2001 bij de club als bouwpastoor van de grootscheepse verbouwing die de club destijds weer op de rails zette. Na zijn aftreden blijft hij opnieuw als bouwpastoor aan de club verbonden tot ook de nieuwe upgrading is afgerond!
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by