Column Huub Beurskens

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2006

Wisseltruc

Aspirantsporters hebben massaal goede voornemens gemaakt. Onze klant Fitland, gevestigd in hetzelfde pand als wijzelf, speelt hier handig op in. Want het wordt lastig kiezen uit het enorme aanbod van mogelijkheden. Gaan we spinnen, skaten, op kickfun of toch maar gewoon fitnessen? En wat nou als het tegenvalt? Het sport & relax centre komt met een slimme oplossing: het flexibele abonnement ‘One for all’. Hiermee kunt u vrij met alle clubjes meesporten. Bij ieder bezoek kijk je waar je zin in hebt. Elke keer opnieuw en desnoods elke keer wat anders. Verdwijnen in februari of maart onvermijdelijk de goede voornemens naar de achtergrond? Ook dat is geen probleem. U betaalt alleen wat u afneemt. En waarom ook niet? De apparaten staan er toch, u betaalt alleen voor het gebruik ervan.

Slimme buren

Slimme ideeën hoef je niet van ver te halen. Net zoals onze buren van het sport & relax centre kunnen we in ICT-land op dezelfde manier tegemoetkomen aan uw wensen met vooruitstrevende oplossingen. Ook voor zakelijke software kunt u tegenwoordig een flexibel abonnement afsluiten. ‘Software as a Service’ heeft de toekomst, zo heeft Microsoft aangekondigd. U hoeft niet meer te investeren in een dure eigen server. Of licentiekosten te betalen (die elk jaar 10 tot 20% stijgen). U betaalt slechts voor het daadwerkelijke gebruik en u hoeft vooraf niet na te denken over de precieze faciliteiten waar u in de toekomst gebruik van wilt maken. We doen er nog een schepje bovenop ten opzichte van onze buurman: voor onze diensten hoef je zelfs de deur niet meer uit. Via een internetverbinding is het een kwestie van altijd en overal inloggen en online gebruikmaken van de software die u nodig heeft. Een echte uitkomst voor u als ondernemer. En zo heet onze oplossing dan ook: Uitkomst, altijd klaar voor gebruik (www.uitkomst.nl). Een goed voornemen voor het nieuwe jaar?

Anton Loeffen is directeur van Petto, de enige

automatiseerder die ondernemen leuker maakt.

a.loeffen@isleuker.nl

T (0485) 476190

www.isleuker.nl

NOORD LIMBURG BUSINESS

COLUMN

Snoepgoed, kerstdiners, chocolade, hapjes bij de nieuwjaarsborrel. Het kon weer niet op, zo rond de jaarwisseling. En nu: sporten. Maar hoe lang blijft dat leuk?

Vroeg nadenken over bedrijfsoverdracht

Huub Beurskens,

DGA Adviseur bij ABN AMRO

Private Banking Regio Zuid Nederland

Telefoon 043-2379353 / 06-22574453

Er is hard gewerkt door de naoorlogse generatie. Een keur van bloeiende (familie)bedrijven is daar het bewijs van. Nederland is nog steeds een ondernemend land. Opnieuw staat er een generatie klaar om zelf te beginnen of om een (familie)bedrijf over te nemen. Echter, niet alleen het starten van een onderneming kost tijd, dat geldt ook voor de verkoop daarvan. Het verkooptraject beslaat al snel een periode van meerdere jaren. Naast de emotie (de beslissing om te verkopen) moet uitvoerig aandacht worden besteed aan de ratio. Aan wie verkopen? Gekwalificeerde opvolging? Binnen het gezin of extern? Aan het management of aan een concurrent? Binnen of buiten de bedrijfskolom?

Ik heb mij als private banker gespecialiseerd in familiebedrijven en specifiek in de groep DGA’s omdat wij merken dat die qua omvang en complexiteit een eigen problematiek hebben. Dat varieert van het certificeren van aandelen, het fiscaal vriendelijk overdragen van vermogen op kinderen, overdracht van het bedrijf op de kinderen, het overhevelen van het onroerend goed tot het zoeken van potentiële kopers. Het tijdig uitwerken van de bedrijfsoverdracht middels Financiële Planning en Estate Planning leidt tot fiscaal vriendelijke oplossingen en in het geval van verkoop zelfs veelal tot een betere opbrengst.

Geduld

Deze stappen kan je onmogelijk in één of twee jaar doen. Bij bedrijfsoverdracht geldt heel sterk: nu zaaien om straks te oogsten. Wij hebben het geduld die stappen voor ondernemers in kaart brengen en die voor hen uit te voeren. Eventueel met inzet van onze specialisten.

Bovendien werken wij natuurlijk nauw samen met de accountant, fiscalist en adviseur van onze klanten. Als die samenwerking goed loopt kan onze klant rustig doorgaan met waar zijn hart ligt: ondernemen.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by