Column Anton Loeffen.

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2006

| maart 2006 | met: anton loeffen | Petto | column |

Scheiden voorkomt lijden

Een echtgenoot verwijderde per ongeluk alle foto’s van zijn kind omdat hij op een verkeerde knop drukte. Vrouwlief dreigde met een echtscheiding als hij de foto’s niet terug kon halen.

Een ongeluk zit soms verscholen in een druk op de verkeerde knop. Dat blijkt uit bovenstaand voorbeeld uit de top tien datarampen van het vorig jaar, zoals te lezen was in een artikel uit vakblad Computable. Leedvermaak, wanneer je zelf die man in kwestie niet bent. Maar stel u voor, dat het uzelf overkomt. Dat al uw privé-data of essentiële bedrijfsgegevens in één luttele seconde verdwenen zijn. Natuurlijk niet door uw schuld, maar bijvoorbeeld omdat het bedrijfspand naast u is afgebrand en u kampt met rook- en waterschade. Hoe krijgt u uw klant- en ordergegevens weer snel up-to-date? Liefst diezelfde dag nog, zodat uw hele bedrijf snel weer aan de slag kan?

Hoezo kwijt?

Gelukkig hebben we de tapes nog. Tenminste die lagen hier toch altijd? En hoezo, hadden die tapes tussentijds getest moeten worden en regelmatig vervangen? Wat bedoel je dat alweer drie weken geleden de laatste back-up is gemaakt? Een ongeluk komt nooit alleen. Het komt helaas verrassend vaak voor dat ondernemers denken dat hun back-up goed geregeld is, maar als het puntje bij het paaltje komt…Een van de grootste, onverwachte tegenvallers is vaak dat de dure verzekeringspolis de tijd en kosten van het ‘uit de lucht zijn’ niet vergoedt. En dat loopt al gauw in de papieren.

Gelukkig gescheiden

Er is zeker iets te zeggen voor een extern back-upsysteem. Zelf niet meer hoeven knutselen met tapes. En de zekerheid hebben dat back-ups ook daadwerkelijk met zeer grote regelmaat gemaakt zijn. Bovendien heeft u de garantie dat uw bedrijfsdata binnen een minimum van tijd weer in de lucht zijn. Zelfs als de complete inboedel van uw bedrijf beschadigd of verdwenen mocht zijn. Uw bedrijfsgegevens staan immers veilig opgeslagen op een andere locatie. Zelfs de meest uitgebreide risicodekking kan niet doen wat een professioneel beveiligd back-upsysteem wel kan: ervoor zorgen dat u diezelfde dag weer draait. Dat geeft een veilig gevoel. En voorkomt problemen, financiële en misschien wel relationele.

Zelfs de meest uitgebreide

risicodekking kan niet

doen wat een professioneel

beveiligd back-upsysteem

wel kan: ervoor zorgen dat

u diezelfde dag weer draait

Anton Loeffen is

directeur van Petto,

de enige automatiseerder die ondernemen leuker maakt.

a.loeffen@isleuker.nl

T (0485) 476190

www.isleuker.nl

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by