Column Stefan Cuppers.

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2006

| augustus 2006 | met: dr.ing.s.J.C.cuppers | column |

| augustus 2006 | business news |

Strategy & Finance B.V. bestaat reeds tien jaar. In deze periode hebben we zowel regionaal, nationaal en internationaal aan- en verkooptransacties geïnitieerd en afgerond (voor voorbeelden zie www.strategyandfinance.com/transacties).

In de afgelopen tien jaar is het klimaat om te verkopen veranderd. Onder het adagium ‘back to the core business’ verdween het lukraak aankopen door de grotere, gediversifieerde bedrijven. Omstreeks 2000 eindigde de laatste brede overnameboom, met achteraf gezien een aantal niet-succesvolle overnames. Vanaf 2001 zijn bedrijven dan ook over het algemeen terughoudend geweest in het overnemen, niet op de laatste plaats door teruglopende winsten en onzekere economische omstandigheden. In 2005 heeft de overnamemarkt in het grootbedrijf zich hersteld, langzaam maar zeker gevolgd door het midden- en kleinbedrijf.

Wij zien in alle geledingen van het bedrijfsleven een sterk toegenomen bereidheid, serieus naar overnamemogelijkheden te kijken, waarbij uiteraard per branche wel een aantal verschillen zijn te constateren. De stuwende factoren zijn ons inziens hierbij het toegenomen vertrouwen, de relatief lage rente en de consequenties van de toenemende internationalisering.

De marktcondities om te verkopen zijn dan ook positief. Mocht u op kortere of langere termijn overwegen om te verkopen, dan is dit in ieder geval het goede moment om uw specifieke situatie te laten toetsen door een onafhankelijk specialist. Voor meer informatie over deze vrijblijvende en vertrouwelijke toetsing, kunt u contact opnemen met ondergetekende.

dr.ing.s.j.c.cuppers, tel.: 0478-511010

Het goede moment om te verkopen…

Als één van de grotere, onafhankelijke fusie- en overnamespecialisten van Nederland worden we regelmatig met de vraag geconfronteerd: “wat is het goede moment om mijn bedrijf te verkopen?”. Het juiste moment wordt meer en meer ingegeven door de bereidheid van kandidaat-kopers om over te gaan tot een acquisitie. De crux is de juiste kandidaat te vinden en op basis van kennis, inzicht en ervaring de deal te doen.

Bouwactiviteiten Kazernevoorterrein Roermond van start

In de eerste helft van augustus 2006 wordt het Kazernevoorterrein afgesloten en starten de grondwerkzaamheden. Voorlopig blijft de voetgangersverbinding tussen Designer Outlet Center (DOC) en binnenstad gehandhaafd. Op het moment dat deze komt te vervallen wordt langs het bouwterrein een tijdelijke voetgangersverbinding gemaakt tussen de binnenstad en het DOC. Deze loopt vanaf het DOC langs de muur van de N280 naar de Ernst Casimirpassage onder de N280. Deze tijdelijke voetgangersverbinding blijft gedurende de bouwperiode (tot ongeveer eind 2008) gehandhaafd. Gedurende de gehele bouwperiode kan de fietstunnel onder de N280 alleen door voetgangers worden gebruikt. Er zijn omleidingsroutes voor fietsers voorzien.

Op het kazernevoorterrein wordt een megaproject gerealiseerd, waaronder 180 appartementen met eigen parkeervoorziening, een kantoorgebouw, een megabioscoop en een restaurant. Onder het totale project komt een openbare parkeergarage voor ruim 400 auto’s, vooral bedoeld voor bezoekers. Hiermee krijgt het gebied ten noorden van de Wilhelminasingel/N280 een geheel ander gezicht. Het totale project heeft een bouwtijd van 2,5 tot 3 jaar.

Op 7 augustus 2006 starten de bouwactiviteiten op het Kazernevoorterrein. Omdat hierdoor de parkeermogelijkheid ter plekke vervalt, is vervangende parkeerruimte gerealiseerd op het Akcrosterrein en aan de Maashaven. De parkeerplaats op het Akcrosterrein (inrit bereikbaar via de Molenweg) is vanaf zaterdag reeds opengesteld. De parkeerplaats aan de Maashaven kan ook worden gebruikt. Op beide parkeerplaatsen geldt betaald parkeren.

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by