Column Harrie Hox.

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2006

Fusiekoorts groter dan tijdens internetbubble

Het volume aan fusies en overnames overtreft dit jaar de internetbubble van eind vorige eeuw, mede dankzij een combinatie van stijgende winsten, goedgevulde overnamekassen en goedkope financieringsmogelijkheden.

| | noord limburg | BUSINESS|

| column | Abn-Amro | met: harrie hox | augustus 2006 |

In het eerste halfjaar van 2006 lag het volume aan aangekondigde fusies en overnames wereldwijd op 1800 miljard dollar, zo blijkt uit cijfers van Thomson Financial. De helft van het aantal transacties vindt plaats in Europa. Anders dan tijdens de vorige hausse, die zich concentreerde rond internet, telecom en technologie, delen deze keer alle sectoren in de fusiekoorts.

Ook in Nederland kiezen jaarlijks honderden bedrijven voor een fusie, een overname, of de verkoop van de gehele onderneming of een divisie. Het gaat hier veelal om samenvoegingen uit strategische overwegingen zoals schaalvergroting, concentratie op kernactiviteiten, bedrijfsopvolging of verbetering van de marktpositie.

Met ABN AMRO Corporate Clients en onze specialisten van de afdeling Fusies en Overnames heeft u de juiste strategische (gespreks)partners gevonden om de fusie of overname waarbij uw bedrijf betrokken is of in de toekomst wordt, succesvol te laten verlopen. Wij zorgen ervoor dat u kunt beschikken over een groep adviseurs met een grote expertise en brede ervaring met transacties in vrijwel alle bedrijfssectoren.

Door onze integrale aanpak kunt u zich tijdens deze essentiële fase blijven richten op uw onderneming, terwijl wij het proces coördineren om tot een succesvolle transactie te komen. Bij de coördinatie en begeleiding van het fusie- en overnameproces moet gedacht worden aan advies en ondersteuning bij het uitvoeren van uw ondernemingsstrategie en de waardering van uw bedrijf. Vervolgens worden potentiële kandidaten geselecteerd en voorgedragen via beproefde methoden. Daarna worden de onderhandelingen begeleid en desgewenst gevoerd door onze Fusie en Overname-adviseurs. Vanzelfsprekend bent u bij hen ook verzekerd van de juiste discretie.

Niet voor niets is ABN AMRO door Euromoney reeds meerdere jaren op een rij uitgeroepen tot ‘Best M&A House in the Netherlands’ (M&A: Merger and Acquisitions ofwel Fusies en Overnames).

Heeft u interesse in een gesprek met één van onze adviseurs? Uw Relationship Manager brengt u graag in contact met onze specialisten van de afdeling Fusies en Overnames.

Harrie Hox, Commercieel Directeur Limburg

ABN AMRO Corporate Clients, 040-2576599

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by