Wiertz Academie: Samen werken aan vakmensen in procestechniek en logistiek

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2018Wiertz Academie start in september met opleidingen

Wiertz maakt echt werk van mensen! En daar geeft ze nu nog nadrukkelijker invulling aan met Wiertz Academie, de opleidingstak van Wiertz Company. Samen met haar klanten pakt ze het tekort aan vakmensen aan. Gericht op de grote personeelsbehoefte in de sectoren industrie en logistiek start Wiertz in september met opleidingstrajecten voor operators (mbo-niveau 1, 2 en 3) en logistiek medewerkers (mbo-niveau 2).

Wiertz Academie werft speciaal daarvoor gemotiveerde kandidaten en richt zich daarbij niet alleen op sollicitanten, maar ook op haar bestaande flexkrachten die meer willen en kunnen. De dienstverlening van Wiertz Academie bestaat uit het optimaal ontzorgen van alle betrokkenen, dus zowel de medewerker als het leerbedrijf. Zij is verantwoordelijk voor de interne en externe werving van kandidaten, het testen, opleiden en begeleiden.

U ALS LEERBEDRIJF?
De opleidingen worden gegeven in de BBL-vorm (beroepsbegeleidende leerweg). De cursisten werken bij het leerbedrijf waar ze ook aan hun praktijkopdrachten kunnen werken. De les is één dagdeel per week buiten werktijd en de tijdstippen zijn aangepast aan de dienstroosters. De cursisten zijn in opleiding en werken daarnaast dus al in de praktijk. Een docent van Wiertz Academie geeft les op de aangewezen locatie en zorgt naast de theorielessen ook voor de coaching van de deelnemers. Naast de theorie maken de cursisten opdrachten bij uw bedrijf in de praktijk. Hier stelt Wiertz Academie een externe praktijkbegeleider met veel ervaring voor aan, zodat uw eigen organisatie minimaal wordt belast. Deelnemende bedrijven moeten door S-BB erkend zijn als leerbedrijf.

SAMENWERKING MET TECHNICOM
Wiertz Academie werkt voor de te starten klassen samen met landelijk opleider Technicom, een instelling voor mbo-onderwijs, door het Ministerie van OC&W erkend. Technicom bestaat al bijna dertig jaar en heeft diverse vestigingen in Nederland. De opleidingen van Technicom zijn opgenomen in het Centraal Register Beroepsopleidingen (CREBO). Uiteraard is Technicom ISO 9001 gecertificeerd.

MOGELIJKHEDEN IN HEEL LIMBURG
De opleidingslocatie is afhankelijk van de klassen die gestart worden. Momenteel zijn er mogelijkheden in Venlo, Weert, Roermond, Stein, Maastricht en Kerkrade. 

MEER WETEN?
Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Wiertz Personeelsdiensten via 045 563 92 40 of stuur een mail naar info@wiertz.com. Samen met de opleider wordt dan een afspraak gemaakt voor een gesprek, waarin de wensen en mogelijkheden worden besproken.

www.wiertz.com/wiertzacademie

De voordelen van Wiertz Academie:
- De deelnemers zijn getest op onder andere leervermogen, inzicht en competenties. Op basis van deze test is de kandidaat ingedeeld in het niveau dat bij hem past.
- Wiertz Academie zorgt voor een zeer intensieve begeleiding en voortgangsbewaking van het opleidingstraject in theorie én praktijk.
- De klant heeft geen risico’s en kosten gedurende de opleiding.
- De deelnemers ontvangen een landelijk erkend mbo-diploma.
delen:
Algemene voorwaarden