Business Ontmoet Business: Intieme setting met persoonlijke verhalen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2018


Fotografie: Kruijsen Foto Design

Donderdag 21 juni verzamelden de deelnemers aan de Business Ontmoet Business bijeenkomst zich bij Boscafé het Maasdal in Afferden. Deze bijeenkomst stond in het teken van persoonlijke verhalen en bijzondere wijn-spijscombinaties.

De bijeenkomst ging van start met het verhaal achter Boscafé 't Rimpelt. Horecaondernemers Sven Nyqvist en Wouter Hoeijmakers begonnen hun horeca-carrière in 2013 met Boscafé Het Maasdal in Horst. Na een lange aanloopperiode nam de zaak in de zomer van 2014 een enorme vlucht. In 2016 besloot het horecaduo uit te breiden door Boscafé 't Rimpelt in Afferden over te nemen. Net als in Horst kunnen gasten hier genieten van een lunch, een à la carte menu en een uniek Bourgondisch vijfgangen tapasmenu. “We merken wel verschil tussen de beide locaties wat betreft team en omgeving”, vertelde Wouter Hoeijmakers, die tijdens de
bijeenkomst aanwezig was. “De locatie in Horst kan het hele jaar door rekenen op gasten die graag ons tapasmenu uitproberen. In Afferden zijn de seizoensgasten van de nabij gelegen campings de belangrijkste gasten. Zij kiezen wat vaker voor de traditionele gerechten op de kaart. Wat betreft promotie weten we onder andere door middel van de inzet van social media een uitstekend bereik te creëren.”

Net als de meeste collega-ondernemers in de horeca-branche is het voor Hoeijmakers niet altijd eenvoudig om personeel te vinden. “We hebben onze eigen kweekvijver voor horecatalent. De meeste medewerkers beginnen zonder horeca-ervaring in de spoelkeuken. Je merkt snel genoeg of iemand over de sociale vaardigheden beschikt die je nodig hebt voor het horecavak. Als ze potentie hebben, stromen ze door naar de functie van medewerker bediening of zelfs kok. Wat betreft de arbeidsvoorwaarden houden we rekening met de eisen die de jeugd van tegenwoordig stelt. We bieden een vierdaagse werkweek aan en een vrije dag in het weekend. De fooien in de fooienpot worden door alle medewerkers gedeeld, ook de mensen in de spoelkeuken.”

Naar aanleiding van de ervaringen van Hoeijmakers vertelden de deelnemers over hun eigen stap naar het zelfstandig ondernemerschap en/of management. Daardoor kwamen er verrassende verhalen op tafel. Ondertussen genoten zij van een zogenoemde 'high wine', bestaande uit vijf kleine culinaire gerechtjes met elk een bijpassende wijn met een bijzonder verhaal. Met deze high wine wil Hoeijmakers ook graag wat meer zakelijke groepen naar Horst en Afferden trekken, die er terecht kunnen voor vergaderingen, bedrijfsuitjes en besloten feesten en recepties. “Ik vind het belangrijk om verhalen te delen en je daardoor te laten inspireren. Ondernemers lopen vaak toch tegen dezelfde zaken aan, je kunt elkaar verder helpen.” 

Bent u benieuwd naar onze Business Ontmoet Business bijeenkomsten? U bent meer dan welkom om eenmalig vrijblijvend aan te sluiten. Kijk voor meer informatie op bob.noordlimburgbusiness.nl

Agenda 2018
-Dinsdag 18 september, Kasteel De Berckt in Baarlo. Presentatie nnb
-Donderdag 1 november, locatie nnb. Presentatie over burn-out door personal coach Bert Janssen.
-Donderdag 13 december, locatie en presentatie nnb.

Wilt u bij uw bedrijf een keer een Business Ontmoet Business bijeenkomst hosten? Of heeft u een mooie locatie die u graag aan onze leden wilt laten zien? Ook tips voor interessante presentaties zijn van harte welkom! Neem contact op met Sindy Yuen (sindy@vanmunstermedia.nl) of Sofie Fest (sofie@vanmunstermedia.nl). 

 
delen:
Algemene voorwaarden