Column Voor de Zaak: Te duur, ondoelmatig en tijdrovend

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2018


Sander Oudenhoven, advocaat

Terechte kritiek op de advocaat

Een jaar geleden kwam het Haagse Instituut HiiL met een alarmerend rapport over rechtspraak in Nederland. Niet alleen met de rechtspraak, maar ook met de advocatuur moet het anders, zo is in het rapport te lezen.


De algemene klacht dat de rechtspraak en rechtshulpverleners, te duur, ondoelmatig en tijdrovend zijn, klopt wel. Daarbij is ook de markt voor advocatenhulp vaak ondoorzichtig; want bij wie moet je met je specifieke probleem zijn en wat mag het kosten? Ook is er fundamentele kritiek: advocaten zouden zich op polariseren en procederen richten en te weinig met oplossen bezig zijn. Bovenstaande kritiek is bekend en een grote ergernis voor de ondernemer die met een (acuut) arbeidsrechtelijk of ondernemersrechtelijk probleem zit. Advocaten zouden zich daarom deze kritiek moeten aantrekken. Ik ben trots dat ik vanaf 1 april 2018 als partner deel uitmaak van Voor de Zaak Advocaten; een advocatenkantoor dat anders is en zich bovenstaande kritiek aantrekt.

Na mijn opleiding werktuigbouwkunde en bedrijfskunde ben ik, via diverse functies in de metaalindustrie en na mijn studie rechten, een eigen advocatenkantoor gestart; als specialist arbeidsrecht en met de visie om inhoudelijk sterk, maar laagdrempelig en tegen een transparant en concurrerend tarief advocatuur te bedrijven. Op mijn zoektocht naar een meer krachtige samenwerking, specialisatie en meer slagkracht ben ik met Marivonne en Rob in aanraking gekomen; de oprichters van een kantoor met een naam die de lading goed dekt: 'Voor de Zaak'. Met een duidelijke visie gericht op de ondernemer waarbij een bewuste keuze is gemaakt voor een juridisch specialisme in twee rechtsgebieden; ondernemers- en arbeidsrecht. Vanuit de gedachte dat het beter is deze twee rechtsgebieden heel goed te bedienen, in plaats van veel rechtsgebieden net iets minder goed. Marivonne, Rob en ik laten samen met ons team van Voor de Zaak Advocaten graag zien dat we de terechte kritiek op de ouderwetse advocatuur ter harte nemen. Door samen met u als ondernemer verantwoordelijkheid te nemen. En waarbij we liever nog de juridische problemen oplossen voordat ze er daadwerkelijk zijn. Ook preventief willen we onze verantwoordelijkheid
nemen.

Een voorbeeld hiervan is ons ‘sparringspakket’; we zitten periodiek (naar behoefte twee of meer maal per jaar) met u als ondernemer om tafel om het bedrijfsbeleid en de juridische raakvlakken te bespreken. Alles met als doel om u voor tijdrovende en kostbare procedures te behoeden. Na het gesprek en een praktisch verslag met actielijst, kunt u zelf weer aan de slag. Gebeurt het toch dat een van de gespreksonderwerpen in de rechtszaal moet worden beslist, dan trekken wij ons dat aan; we helpen u dan tegen een gereduceerd uurtarief. Wij nemen de zaak ter harte door samen met u de verantwoordelijkheid te nemen. Terecht.

Bent u nieuwsgierig geworden? Wij komen graag eens op de koffie!

www.voordezaak.nl
 
delen:
Algemene voorwaarden