De stijl van: Bianca Pouw

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2018



In de rubriek ‘De stijl van’ wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg bij modezaak Jansen-Noy gekleed door styliste Marie-José Korsten. Ditmaal is Bianca Pouw van Bijenhotelkopen.nl aan de beurt.


Fotografie: Laurens Eggen

Een half jaar geleden startte Bianca Pouw haar sociale onderneming Bijenhotelkopen.nl. Een betekenisvol bedrijf om meer maatschappelijke impact te kunnen creëren voor mens en natuur. “Via Bijenhotelkopen.nl produceer en verkoop ik allerlei soorten professionele bijenhotels. Met het plaatsen van deze bijenhotels creëren milieu- en MVO-bewuste partijen zoals bedrijven, waterschappen en gemeenten extra kunstmatige nestgelegenheden voor de wilde bij, die het op dit moment heel erg moeilijk heeft, zeker in Limburg. Bovendien worden deze bijenhotels gemaakt van lokaal hout, door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment werken we samen met drie Limburgse sociale werkplaatsen en leveren we door heel Nederland en België."



Bianca gaat veel op klantenbezoek en geeft regelmatig presentaties. “Ik stem mijn kleding altijd af op de afspraak. Wanneer ik materiaal inkoop, kleed ik me anders dan wanneer ik een wethouder tref. Ik zoek van tevoren altijd via Google of LinkedIn of ik een persoonlijke interesse kan vinden waar ik met mijn kleding op aan kan haken. Dat kan iets van de organisatie zijn, maar ook een persoonlijke interesse. Mijn kledingstijl is netjes, maar wel met casual elementen. Ik hou van opvallende items en combinaties zoals een rood powerpak met sneakers, zodat ik tijdens een netwerkborrel goed opval tussen de menigte. Ik heb aan Marie-José gevraagd of ze me kan helpen met het vinden van ecologische kledinglabels. In Utrecht en Amsterdam slaag ik uitstekend, maar ik heb nog niet zo goed in beeld wat Limburg te bieden heeft op het gebied van duurzame merken waarmee je ook echt een statement als betekenisvolle ondernemer kan maken.”



De eerste outfit bestaat uit een lange, wijdvallende lichtblauwe bloes van linnen. De linnen broek heeft een gestileerd bladmotief in wit en licht- en donkerblauw. De donkere kleur in de broek komt terug in de band van de katoenen sjaal. Bijzonder zijn de donkerblauwe hoge hakschoenen met de gekartelde rand. Een clutch van witte kurk (van Feel Good Exclusives) zorgt voor een extra duurzaam accent. “Bij deze outfit hebben Fashion Guide Iris van Jansen-Noy en ik gelet op natuurlijke stoffen en motieven, maar ook op Bianca's lengte”, zegt Marie-José. “Het resultaat is zakelijk en sportief.” Bianca: “Deze outfit zou ik zeker kunnen dragen voor een presentatie of voor een bezoek aan een belangrijke klant. De sjaal en de blouse zou ik zelf niet zo snel uit het rek hebben getrokken, de broek en de schoenen wel. Die zijn echt top!” 



Bij de tweede outfit wordt voor een krachtige, opvallende kleur gekozen. De katoenen, fuchsiaroze trui met geplisseerde, licht uitlopende mouwen wordt gecombineerd met een witte rok met zwarte, blauwe en gele accenten. De kleur van de trui en de felroze ballerina's met rode gesp en rood hakje matchen met de roze, rode en oranje bloemen in de rok. Een lichtblauw spijkerjasje met bloemenapplicaties en een lila ketting met grote ringen maken de outfit af. Bianca: “Ik hou van knalkleuren, daarmee val je op tussen de mannen in saaie donkerblauwe en zwarte pakken. Zakenvrouwen kunnen en mogen een statement maken met hun outfit, en dat lukt hier zeker mee. Dit zie ik mezelf wel dragen tijdens beurzen en presentaties.” Marie-José: “Bianca ziet er zowel benaderbaar als krachtig uit, precies wat ze uit wil stralen. Alles zit erin.”
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by