De stijl van: Bart Derkx

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2018In de rubriek ‘De stijl van’ wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg bij modezaak Jansen-Noy gekleed door styliste Marie-José Korsten. Ditmaal is Bart Derkx van Logistic Force aan de beurt.


FOTOGRAFIE: LAURENS EGGEN

Logistic Force opereert in de transport- en logistieke sector als professioneel dienstverlener op het gebied van flexibele arbeid. Via de Logistic Force Academy in Venlo verzorgt het bedrijf een ruim aanbod aan opleidingen. Voordat eigenaar Bart Derkx actief werd in de transport- en logistieke sector, droeg hij een pak inclusief stropdas. Tegenwoordig geeft hij op kantoor de voorkeur aan een spijkerbroek met een hemd of polo. “Omdat ik onlangs een aantal kilo's ben afgevallen, gaat mijn voorkeur qua hemden tegenwoordig uit naar een slankere pasvorm. Maar verder heb ik niet echt een voorkeur voor bepaalde merken of kleuren. Bij mijn keuze trek ik me ook niet al te veel aan van mijn omgeving. Als een kledingstuk me aanspreekt, dan draag ik het.”De eerste outfit bestaat uit een blauwgrijs hemd met een donkere print, een donkerblauw vest, een beige pantalon en bruine suède schoenen. Marie-José vindt dat Bart zich netjes kleedt, maar het mag allemaal wel wat gedurfder. “Met het materiaal en de kleur van de broek probeer ik de grenzen van de comfortzone van Bart een beetje te verleggen. Door het vest half open te dragen, creëer je een leuk optisch effect.” Zakelijk is het eerste woord dat Bart bij het zien van deze outfit te binnen schiet. “Het hemd, het vest en de schoenen vind ik erg leuk. Uit gewoonte zou ik hier een vertrouwde spijkerbroek bij dragen.”

De tweede outfit is volgens Marie-José bijzonder geschikt voor een zakelijk evenement. Een grijs hemd wordt gecombineerd met een bordeaurode trui, grijze pantalon en een grijze halflange jas. De geruite das, de blauwe schoenen met rode zool en de bruine laptoptas zorgen voor extra kleuraccenten. “Dit vind ik een zeer geslaagde combinatie, ik zou het zo dragen”, zegt Bart. “Met name de jas vind ik erg mooi. En die sjaal draagt bij aan de zakelijke uitstraling.”Voor de derde outfit mogen we van Fashion Guide Paul enkele kledingstukken meenemen naar de manege. Bart: “Mijn vrouw, kinderen en ikzelf rijden graag paard. Tijdens het rijden draag ik ruiterkleding. Het leuke aan deze merken is dat je de kleding op straat niet zo snel tegenkomt. Dat vind ik leuk. Ik draag dan ook graag jassen van deze labels.” Gekleed in een mosterdgele trui, legergroene jas en roodbruine sjaal met patchwork stapt Bart met zijn paard de bak in. “Groen is een hele mooie kleur voor Bart”, licht Marie-José toe. “Het materiaal van de jas past ook goed bij de paardensportkleding. Wat betreft de trui heb ik bewust voor mosterdgeel gekozen. Die kleur heeft hij nog niet in zijn kast hangen, maar staat hem wel erg goed. In de sjaal komen de kleuren van de jas en de trui terug.” Bart: “Deze leuke jas zou me normaal gesproken vanwege de kleur niet direct zijn opgevallen. Aan de gele trui moet ik even wennen. Dat geldt ook voor de andere outfits van Marie-José, maar ze heeft me zeker geïnspireerd om me wat gedurfder te kleden qua stijl en kleuren.”


AAN DEZE RUBRIEK WERKTEN MEE:

-Marie-José Korsten, Feel Good Expert
-Modezaak Jansen-Noy uit Sevenum

Bent u ondernemer en wilt u ook kosteloos deelnemen aan deze rubriek? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar sofie@vanmunstermedia.nl. Iemand nomineren voor de rubriek mag natuurlijk ook!