Beatrix Theater: Verwachtingen overtreffen op een unieke locatie

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2018


In 2017 werd het Beatrix Theater verkozen tot congrestheater van het Jaar. De bekroning benadrukt het onderscheidende karakter van de Utrechtse locatie. Dyade Academy ervaart deze kenmerken al drie jaar in de praktijk met het evenement “Leraren maken het verschil”. “Het Beatrix Theater helpt ons om de verwachtingen van deelnemers te overtreffen.”

Vrijwel elke Nederlander kent het Beatrix Theater als thuisbasis van talloze succesmusicals. “Dat deze locatie ook beschikbaar is voor zakelijke evenementen en bijeenkomsten is nog minder bekend,” zegt Kelly van der Velden. Samen met Minka Verkaar is zij namens Jaarbeurs als accountmanager verantwoordelijk voor de zakelijke markt.

WAUW-GEVOEL
Wat maakt het Beatrix Theater tot zo’n bijzondere plek voor zakelijke evenementen? “Dat begint al als bezoekers arriveren. Het rode pluche biedt een warm welkom, kroonluchters en zwart marmer zorgen voor een luxe entourage. Gasten krijgen echt een wauw-gevoel. Zij ervaren dat moeite is gedaan om een unieke locatie te selecteren. Onvergelijkbaar met de vaak uitwisselbare zalen van een gewone congreslocatie.”

BEELD EN GELUID ZIJN TOP
Niet alleen uitstraling, ook de voorzieningen in het Beatrix Theater vallen op. “De grote zaal kent een oplopende theateropstelling. Iedereen heeft goed zicht op het podium. En sprekers maken optimaal contact met de aanwezigen; cruciaal voor informatieoverdracht en interactie.” Zoals het een toptheater betaamt, zijn akoestiek en audiovisuele installaties van hoog niveau. “Door het geluid en het enorme projectiescherm wordt de aandacht van bezoekers naar het podium getrokken. Je zit echt op het puntje van je stoel.”

ALLES KAN
De grote zaal van het Beatrix Theater biedt ruimte aan 1.500 personen. “Maar door een slimme indeling en belichting ervaart ook een groep van 350 mensen in een intieme setting voluit het theatergevoel.” De vele verschillende ruimtes in en rond het Beatrix Theater dragen eveneens bij aan de flexibiliteit. “Denk aan de Royal Bar, Queens Club en Restaurant en de Samsung Lounge. Tijdens een evenement kunnen deze gebruikt worden voor bijvoorbeeld een break-outsessie, VIPontvangst of besloten borrel. Naast het theater ligt de grote expozaal van 2.400 m², ideaal voor een beursvloer of informatiemarkt. Verder is er het MeetUp-vergadercentrum van Jaarbeurs met maar liefst dertig zalen.” Met al deze faciliteiten zijn bijeenkomsten van uiteenlopende aard mogelijk. “Een groot congres met sprekers, een feestelijke prijsuitreiking plus walking dinner of een bijeenkomst met een plenair deel en aansluitende subsessies; alles kan in het Beatrix Theater.”

ALTIJD MAATWERK
Wat de aard van de bijeenkomst ook is, bij de voorbereidingen starten Kelly van der Velden en haar collega’s altijd met dezelfde vraag. “Wat wilt u met het evenement bereiken? Vervolgens stellen we in nauw overleg met de opdrachtgever een invulling samen die volledig in het teken staat van deze doelstelling. Aankleding van de ruimtes, logistiek en catering; alles is afgestemd op de boodschap en de doelgroep van het evenement. De invulling is altijd maatwerk, gebaseerd op zowel onze persoonlijke ervaring als de ruim honderdjarige expertise van Jaarbeurs als locatie voor bijzondere ontmoetingen.”

NOG BETER WORDEN
“Leraren maken het verschil” is zo’n bijzondere ontmoeting. Gemiddeld ruim 1.000 docenten uit het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs treffen elkaar twee keer per jaar in het Beatrix Theater. Organisator Dyade Academy heeft als missie een (in)directe kwaliteitsbijdrage te leveren aan het Nederlandse onderwijs. “Door actuele thema’s te combineren met inspirerende sprekers biedt Dyade Academy opleidingsaanbod voor onderwijsprofessionals”, zegt Frank Cannegieter, directeur van dit bedrijfsonderdeel. “Wij helpen onderwijsprofessionals zich verder te ontwikkelen en nog beter te worden in hun vak. Dat doen we zowel voor het management als voor docenten.”

SCHOT IN DE ROOS
Voor deze laatste doelgroep organiseert Dyade sinds 2015 “Leraren maken het verschil”. Al vanaf de eerste editie vindt dit kennisevent plaats in het Beatrix Theater. “Beleving is een essentieel kenmerk van al onze formules; daarmee willen we ons onderscheiden”, verduidelijkt Cannegieter. “Als het gaat om die beleving is het Beatrix Theater in alle opzichten een schot in de roos. De locatie is onderdeel van de diverse belevingsaspecten die wij toevoegen aan onze programma’s en doet iets met de bezoekers. Deelnemers worden met alle egards ontvangen, voelen zich bijzonder. Hiermee benadrukken we de waardering voor de cruciale rol die leraren vervullen in de samenleving. Een rol waarmee zij het verschil maken. Daar ondersteunen wij graag bij.”

AMPER NO-SHOW
Al vanaf de start trekt de studiedag van Dyade Academy telkens tussen de 1.000 en 1.500 bezoekers. Die komen af op een programma met topsprekers rond een wisselend centraal thema. Bij eerdere edities stonden onder meer Ali B, Alexander Klöpping en Maggie MacDonnell – beste leraar ter wereld – op het podium. Cannegieter: “No-show komt amper voor; leraren doen er alles aan om erbij te zijn.” Naast het zaalprogramma in het theater is er in de Expozaal een informatiemarkt met onderwijsgerelateerde diensten en producten. “Hier worden ook lunch, koffie en thee geserveerd. Alle catering is inbegrepen; leraren hebben een volledig verzorgde dag.”

RUIME ACHT
Direct na afloop verstuurt Dyade Academy een enquête naar alle deelnemers. “De hoge respons zegt iets over de waardering voor het evenement. Overall wordt de dag steevast beoordeeld met een ruime acht.” Over de inhoud, de sprekers, de organisatie en ook over de locatie zijn de leraren zeer lovend. “Bereikbaarheid en sfeer zijn de meest genoemde elementen. Belangrijk, want onze deelnemers komen letterlijk uit het hele land. Maar dé onderscheidende meerwaarde, het echte usp zit in de entourage en de beleving. Bied je eenzelfde programma aan in een zaal van een willekeurig congrescentrum dan is de impact kleiner.” Het Beatrix Theater is een onderdeel in de filosofie van Dyade Academy, waarbij het de verwachtingen van de deelnemers continu wil overtreffen. “Het Beatrix Theater past daarom uitstekend in onze formule.”

Voor meer informatie:
www.dyade.nl/academy
www.jaarbeurs.nl/beatrixtheater
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by