‘Zorgeloos werken’

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2006

| december 2006 | ISL Automatisering | interview |

ISL Automatisering is in 1986 uit hobby geboren. “Toen hield ISL zich vooral bezig met het leveren van hardware en de logistieke diensten daar omheen”, leggen Stein van Vliet en Ivon Kleinendorst uit. De komst van PC-privé betekende de doorbraak voor het bedrijf. Vanaf 1998 werd de focus verlegd van het leveren van hardware naar het leveren van oplossingen en diensten met meer toegevoegde waarde.

Zakelijke automatiseerder

In het pand in Maasbree werken zo’n vijftig mensen, maar bij de Paradigit Groep zijn zo’n 450 mensen werkzaam. ISL is zakelijke automatiseerder binnen de Paradigit Groep. “De overname door Paradigit, van origine een retailer met computerwinkels verspreid over heel Nederland, betekende een versterking van de positie in de zakelijke markt. Het voordeel is dat we onderdeel zijn van een financieel sterke en betrouwbare partij en we dus continuïteit kunnen waarborgen”, legt Van Vliet uit. “Bovendien profiteren we van de synergie voordelen dankzij de intensieve samenwerking met de zusterbedrijven.”

Focus

ISL heeft een drietal focusgebieden. Volumetrajecten, notebook voor studenten projecten en ICT oplossingen in het segment van 25 tot 250 werkplekken. De volumetrajecten komen veelal tot stand vanuit inschrijvingen op Europese Aanbestedingen en RFP’s bij bedrijven met meer dan 250 werkplekken. Het betreft dan met name levering van hardware en logistieke diensten. In dit segment kent ISL een landelijke dekking. “Onlangs werden bij een grote gemeente in twee weekenden tijd 650 werkplekken vernieuwd. De medewerkers gingen op vrijdag naar huis en hadden op maandag een geheel nieuw ingerichte werkplek”, vertelt Van Vliet. Het tweede focusgebied zijn de ‘notebook voor studenten projecten’. Van Vliet: “Dat zijn trajecten die we doen op een groot aantal universiteiten en hogescholen. Studenten die daar gaan studeren dienen vaak een notebook aan te schaffen. Dankzij een notebookproject kunnen we collectief een aantrekkelijk aanbod doen aan al deze studenten. Zo’n project wordt dan van A tot Z door ons geregeld.

Solide

Het derde gebied waarin ISL actief is, betreft verkoop, implementatie en beheer van ICT oplossingen in het segment 25 tot 250 werkplekken. Denk daarbij aan onderwerpen als applicatiebeschikbaarheid, beveiliging, data-opslag, mobiliteit, onderhoud en beheer. “Met name onze kracht op het gebied van service wordt in de markt vaak onderschat. ISL beschikt over een solide service apparaat met gecertificeerde engineers die de klant onder andere ondersteunen met systeembeheer of implementatie van complexe netwerken”, vertelt Kleinendorst. “Onze projectmatige aanpak is hetgeen ons daadwerkelijk onderscheid van onze concurrenten. We zoeken samen met de klant naar een oplossing waarmee ze ook op de lange termijn uit de voeten kunnen”, vult Van Vliet aan.

Belang

Voor bedrijven is soms moeilijk te bepalen of nu wel of niet een professionele automatiseerder moet worden ingeschakeld. Want wanneer wordt het rendabel? “Vaak wordt dan de afweging gemaakt wat iets kost”, legt Van Vliet uit. “Maar wij draaien dat juist om. We vragen dan wat het mag kosten wanneer een proces even. Het is hetzelfde als een brandverzekering. Het belang ervan zie je pas in wanneer er brand is en zo is met de automatisering binnen een bedrijf ook. Het is dus zaak dat men het belang van professionele automatisering inziet.”

Meer informatie via www.isl.nl

ISL Automatisering

‘Zorgeloos werken’

Voor het van origine Venlose bedrijf ISL Automatisering zat de afgelopen tijd vol ontwikkelingen. In 2005 werd het bedrijf overgenomen door Paradigit Holding, de moedermaatschappij van onder andere Paradigit Computers. Sinds oktober heeft ISL zich gevestigd op een nieuwe locatie. Maasbree is voortaan de uitvalsbasis van het automatiseringsbedrijf.

| BUSINESS | noord limburg | |

Wim Lensen, Algemeen Directeur

delen:
Algemene voorwaarden