KLG Europe breidt uit in Roemenië en Bulgarije

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2006

Voor aansluiting bij EU:

KLG Europe breidt uit in Roemenië en Bulgarije

Sinds de overname van de totale logistiek van de firma DOMO RETAIL SA in februari van dit jaar, maakt KLG Europe een explosieve groei door. Domo Retail sloot met KLG Europe begin dit jaar een contract af m.b.t. de overname van alle logistieke activiteiten binnen Roemenië. Domo Retail is de op een na grootste retailer op het gebied van bruin- en witgoed en consumer electronics in Roemenie met meer dan 120 eigen winkels.

| | noord limburg | BUSINESS|

| interview | KLG Europe | december 2006 |

KLG Europe nam de zes warehouses van Domo over in Boekarest, Constanta, Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara en Targu Secuiesc. Tevens werden het voltallig logistiek personeel (ca. 200 medewerkers) en ruim 100 auto’s voor de nationale bestellingen overgenomen. Na de overname van activiteiten is de totale voorraad flink gereduceerd en zijn drie locaties omgevormd van warehouse tot cross-dock center. Naast de bevoorrading van de Domo winkels verzorgt KLG Europe ook de rechtstreekse bestellingen vanuit de warehouses aan particuliere adressen. Met Domo als basis wist KLG binnen enkele maanden een Roemenië dekkend logistiek distributienetwerk op te zetten, met dagelijkse bestellingen, rechtstreeks vanuit de warehouses of via de crossdockcentra Constanta, Craiova en Timisoara. “Wij zijn binnen zes maanden in Boekarest al uit ons jasje gegroeid”, zegt Kees Kuijken, directeur en mede-eigenaar van KLG Europe. “Het 5000 m² grote warehouse hebben we inmiddels ingeruild voor een 18.000 m² groot, splinternieuw en ultramodern logistiek centrum. Naast de normale warehousing bieden we in Roemenie value added services aan in de meest brede zin van het woord. Sinds enkele jaren is ons klantenbestand op het gebied van de electronica fors gegroeid”, gaat hij verder. “We doen uitgebreid zaken met bedrijven als Philips, Logitech, Samsung, Garmin en US Robotics en zijn ervan overtuigd dat Roemenië ook dit soort bedrijven, vooral na 1 Januari 2007 als het land zich bij de EU aansluit, grote mogelijkheden biedt.” De loonkosten zijn er laag en het opleidingsniveau is hoog en het land beschikt over de belangrijkste en grootste haven aan de Zwarte Zee. De haven in Constanta (zie foto) is voor Oost Europese ontvangers een interessant alternatief t.o.v. de Havens Rotterdam, Antwerpen en Hamburg, vooral voor leveringen vanuit Azië. De zeeweg via het Suezkanaal en de Zwarte Zee naar Constanta is ca. 4 dagen korter dan naar de Kanaal- en Noordzee havens. De grootste Roemeense zeehaven Constanta werd in 2003 overgenomen door DP World (haven Dubai) en heeft zich sindsdien snel ontwikkeld en biedt een aantrekkelijk platform voor de afwikkeling van zeevracht vanuit het Verre Oosten (in 2005 werden in Constanta reeds meer dan 770.000 TEU omgeslagen). In Constanta heeft KLG Europe een zeevracht afdeling opgezet. Ter versterking van de zeevracht activiteiten in Rotterdam en Constanta is KLG Europe onlangs een samenwerking aangegaan met het van oorsprong Zwitserse bedrijf M&R Spedag. Dit bedrijf beschikt in Azië over ca. 30 eigen vestigingen, gelegen in alle belangrijke Aziatische havens. Ook in Afrika, Zuid Amerika en de Verenigde Staten beschikt dit bedrijf over belangrijke eigen vestigingen.

Oost Europa

Op dit moment bouwt het Nederlandse bedrijf snel aan een Europees netwerk vanuit (en naar) Roemenië. “Onze bedrijven in Nederland en Engeland beschikken al jaren over internationale agenten in elk Europees land. Bovendien zijn wij lid – en aandeelhouder – van internationale distributienetwerken zoals 24 PLUS (www.24plus.de) en ASTRE (www.astre.de). Gedeeltelijk via deze contacten zullen wij snel in staat zijn om ook vanuit Roemenië een Europees netwerk voor groupage- deel en compleetladingen op te bouwen”, aldus Kuijken. Onlangs failleerde een van de Nederlandse Roemenië specialisten Verhaegh Transport/HV Logistics te Deurne. In overleg met de curator en het personeel is besloten de Oost Europa activiteiten van dit bedrijf over te nemen. Naast een aantal Roemeense medewerkers werd ook het voltallige personeel van de Oost Europa afdeling overgenomen. Kuijken: “Op dit moment bieden wij dagelijkse verbindingen tussen de Benelux, Frankrijk, Engeland, Ierland en onze vestigingen in Roemenië aan. De sales afdeling in Roemenië werd met enkele ervaren verkopers versterkt en bouwt samen met het sales personeel in Venlo, Eersel, Rotterdam en Bradford (UK) o.a. aan een snelle uitbreiding van de internationale lijnen.” Naast de eigen activiteiten in Roemenië beschikt KLG Europe over een uitstekend netwerk van exclusieve agentschappen in de overige Europese landen. Vanuit Venlo worden dagelijkse verbindingen van en naar Polen, de Baltische Staten, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Bulgarije aangeboden. Ook naar Griekenland en Turkije biedt het bedrijf uitstekende mogelijkheden. Op de landen Engeland, Ierland, Frankrijk, Benelux en alle overige Duitstalige landen mocht KLG Europe zich al vele jaren tot een van de marktleiders rekenen.

delen:
Algemene voorwaarden