JDS en Schouwburg Venray: " De automatisering in een schouwburg is cruciaal"

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2018Directeur Paul Franssen van Schouwburg Venray biedt met zijn theater in hartje centrum een plek waar cultuur samenkomt en waar ook steeds meer bedrijven hun plek vinden. JDS bedrijfsautomatisering bv draagt de schouwburg een warm hart toe. Accountmanager Lejos Schouwenberg: “Om alles in goede banen te leiden, heeft de schouwburg haar totale it-dienstverlening aan ons toevertrouwd.”

Tekst: Herman van Aalst - Van Aalst Media Fotografie Paul Poels

In de foyer van het recent verbouwde theater genieten Paul en Lejos beiden van een kopje koffie en kijken tevreden rond. Paul: “Vroeger had een bezoek aan het theater vooral een stoffig en elitair karakter. Toen ging je met een vlinderdasje om of gekleed in gala naar een voorstelling. Tegenwoordig zorg je dat de schouwburg een multifunctionele bestemming heeft. Hier is veel meer te doen dan alleen theater.” Om deze koers kracht bij te zetten, werd de schouwburg in 2016 en 2017 gerenoveerd en uitgebreid. “We kunnen nu vijf zalen separaat van elkaar exploiteren. We zijn niet meer afhankelijk van die ene grote zaal. Nu kunnen we veel meer dingen tegelijk.”

Om deze services in goede banen te leiden, heeft de schouwburg haar totale it-dienstverlening uit handen gegeven aan JDS bedrijfsautomatisering bv in Venray. Lejos: “Wij hebben werkplekken ingericht voor medewerkers, verschillende servers geleverd en het volledige interne netwerk geregeld. Daarnaast zorgen we met onze netwerkaansluitingen en switches dat alle bezoekers, maar ook professionals als technici moeiteloos verbinding kunnen maken, waar ze ook zijn in het gebouw. Onnodig sjouwen met draden of apparaten is verleden tijd.”

De primaire taak van de schouwburg is ruimten beschikbaar stellen aan een keur van nationale en internationale artiesten. Paul: “Maar wij doen veel meer. Zo verzorgen wij Podiumcollege, een theateropleiding waar bedrijven kennis maken met theater en stellen we ruimten beschikbaar, waar bedrijven seminars of personeelsbijeenkomsten houden. Ook met de Theater Sociëteit brengen wij kleine en grote ondernemers en hun relaties samen.”

Lejos: “Al deze extra diensten vragen om een goede bedrijfsautomatisering. We hebben voor de schouwburg alle communicatie- en internetlijnen geregeld. Het is een cruciaal onderdeel van hun bedrijfsvoering, denk maar aan kaartverkoop en bereikbaarheid via website en telefoon. Om die reden hebben we ook meerdere internetlijnen aangelegd van verschillende aanbieders. Mocht een lijn uitvallen, dan hebben we altijd een reserve. Met ons serviceabonnement houden we, ook op afstand, in de gaten of alles goed blijft gaan: wij controleren backups en sturen steeds een kopie naar ons datacenter. Voordat de schouwburg werd verbouwd, hebben we samen deze complexe automatiseringsvraagstukken in kaart gebracht.”

Lejos en Paul zijn beiden grote liefhebbers van theater. Lejos: “Ik ben naar de voorstelling geweest van cabaretier Roué Verveer. Dat is een geweldige man… écht een leuk avond gehad!” Paul vult aan: “Ik zie bijna alle voorstellingen en ik vind het fijn om verrast te worden. Laatst zag ik Another Kind of Blue met de prachtige voorstelling Flirt with Reality van choreograaf David Middendorp. Hij bracht dansers en drones samen op het podium. In één woord: verbluffend! Als ik dan zie dat zo’n zaal niet volledig is uitverkocht en er wel ruim 150 mensen buiten op het terras zitten, dan denk ik: ze moesten eens weten.”

www.jds.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 6 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by