Topvrouwen Special: Naomi Lonwijk, uitzendbureau Detechco Skills

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2018"Iedereen heeft het recht om in zijn of haar kracht te staan"

Naomi Lonwijk runt sinds 2016 haar uitzendbureau voor technisch opgeleid personeel in Maasbree, waarmee ze technische bedrijven en hun medewerkers ondersteunt. Sinds kort biedt de goedlachse Naomi een nieuwe dienst aan: met reiki wil ze de helpende hand bieden aan iedereen die in zijn of haar kracht wil komen te staan.

TEKST DAPHNE DOEMGES-ENGELEN FOTOGRAFIE ANNELOES ROSKAM, FOTO ID

De 34-jarige Naomi Lonwijk is een energiek gevoelsmens. “Ik heb het gevoel dat werkenden en werkzoekenden veel stress en werkdruk ervaren. Ook zijn er mensen die het gevoel hebben niet op de juiste plek te zitten en niet weten wat ze met hun carrière willen.” De cijfers liegen er niet om, aldus Naomi: volgens het CBS kampte in 2015 veertien procent van werkend Nederland met een burn-out. Op basis van uitsluitend demografische ontwikkelingen zal het absoluut aantal mensen met overspannenheid en burn-out (jaarprevalentie) in de periode 2015-2040 naar verwachting met drie procent stijgen. Bijna één op de vijf werkenden geeft aan zich overspannen te voelen (bron: CBS). “Deze mensen wil ik, juist in deze hectische tijd waarin stress vaak de boventoon voert, dichter bij zichzelf te brengen. Bewustwording creëren: waar ben ik eigenlijk mee bezig en wat wil ik bereiken?”

MENSENWERK
De technische branche, het speelveld waar Naomi zich met Detechco Skills in bevindt, kenmerkt zich misschien niet direct door veel mensen die regelmatig met spiritualiteit bezig zijn. “In mijn dagelijkse werk ontzorg ik technische bedrijven en hun medewerkers, maar het is hoe dan ook mensenwerk. In iedere branche zijn er mensen die met onzekerheden en blokkades te maken krijgen. Ik heb het gevoel dat reiki ook in de technische branche goed kan aansluiten. Overigens kan iedereen die geïnteresseerd is, een reikibehandeling boeken.”

EIGEN ERVARING
Reiki is een spirituele heelwijze, gebaseerd op het gebruik van helende universele energie middels handoplegging. “Reiki is in 1922 ontwikkeld door de Japanner Mikaou Usui en betekent letterlijk ‘universele levensenergie’. Een reikibehandeling doet echt iets met je, heb ik zelf ervaren; je gaat bewust naar jezelf kijken en het stimuleert het zelfgenezend vermogen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Voor mensen met stress- of vermoeidheidsklachten kan het helpen om op deze manier je energiesysteem in balans te brengen”, aldus Naomi, die het certificaat eerstegraads reiki behaalde.

FYSIEK EN MENTAAL
Kenmerkend aan Naomi is dat zij altijd vanuit haar gevoel werkt; open en eerlijk. “Ik ga graag het gesprek met mensen aan. Bijna niemand is volledig in balans. Reiki is ook fijn als stukje ontspanning en daarom breed inzetbaar. Iedereen heeft het recht om in zijn of haar kracht te staan. Ik bied een luisterend oor zonder te oordelen en wil mensen vol vertrouwen een steuntje in de rug geven, zodat ze weer in zichzelf gaan geloven. Voor mij is het geven van een reikibehandeling waardevol. Het geeft me veel voldoening én energie om mee te helpen aan het welzijn van mensen.”

www.reikinjeenergie.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 6 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by