Topvrouwen Special: Floor Billekens, FLOOR Models & Hospitality

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2018"Een lach op het gezicht maakt het verschil"


Na twintig jaar ervaring in de horeca, de reclameen reisbranche én de modellenwereld gooide Floor Billekens het roer om: ze besloot voor zichzelf te beginnen. In mei 2016 richtte ze FLOOR Models & Hospitality op. Dat bleek een goede zet: na nog geen drie jaar levert dit veelzijdige modellen- en hospitalitybureau ‘beauty’s mét brains’ voor talloze evenementen, beurzen, modeshows en feesten.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen Fotografie: Jean-Poere Geusens

“Ik heb altijd al de ambitie gehad om iets voor mezelf te gaan doen”, begint Floor Billekens. “Overal waar ik voorheen werkte, van de horeca tot de reisbranche en in de modellenwereld, miste ik wel iets. Continu was ik aan het denken hoe het anders, beter, kon. Niet dat ik het altijd beter weet, maar ik wilde wel meer met mijn creativiteit gaan doen.”

UITSTRALING
Na de geboorte van haar tweede zoon in januari 2016, besloot Billekens dat het tijd was om de knoop door te hakken en een eigen bedrijf op te zetten. “De behoefte om voor mezelf te beginnen groeide en ik wist dat dit het juiste moment in mijn leven was om deze stap te zetten.” Met een kantoor aan huis en al een paar opdrachten op zak, maakte het bedrijf een vliegende start. “Het werd snel drukker en drukker; zonder acquisitie te doen, bleven de aanvragen binnenkomen.” FLOOR Models & Hospitality biedt onder meer gastvrouwen en -heren voor zakelijke en particuliere evenementen, beurzen en feesten. Daarnaast heeft Billekens ook talloze modellen in haar uitgebreide bestand die gespecialiseerd zijn in onder meer commerciële fotografie, videoshoots en commercials. “Wat ik bij de selectie van nieuwe mensen het allerbelangrijkste vind? Hun uitstraling! Alle jongens en meiden hebben plezier in hun werk. Ze houden van hun werk en dat zie je. Dat is heel belangrijk, want ze zijn immers het visitekaartje van het bedrijf waar we op dat moment voor werken.”

RUIMTE CREËREN
Sinds januari 2018 is FLOOR Models & Hospitality gevestigd in een kantoorpand in Venlo. “Deze locatie kwam per toeval vrij en ik zag direct de mogelijkheden. Waar ik voorheen alle sollicitaties en adviesgesprekken met klanten aan huis deed, hebben we sinds 2018 een fijn kantoor.” Vanaf dit jaar heeft Billekens ook een compleet team van vakmensen om zich heen. “Voorheen deed ik alles zelf; alles zat in mijn hoofd en het werd steeds drukker. Ik had geen tijd om stil te staan en terug te kijken op de groei die het bedrijf doormaakte. Ik werd uitgenodigd om te spreken voor topondernemers, deed presentaties, adviseerde ondernemers en mijn bestand groeide snel van vijftig, naar honderd, naar tweehonderd en verder. Ik vond het moeilijk om zaken uit handen te geven; hulp vragen is niet mijn sterkste punt. Dat brak me echter op; ik heb echt pas op de plaats moeten maken. De rust en ruimte die ik nu voor mezelf heb gecreëerd, is belangrijk. Nu ik gesteund word door een compleet team, krijg ik zelf de tijd en ruimte om na te denken over hoe ik mijn bedrijf verder wil ontwikkelen.”

LACH OP HET GEZICHT
Wat voor Billekens erg belangrijk is, is dat haar jongens en meiden goed verzorgd worden. “Ik zorg ervoor dat het hen aan niets ontbreekt; kwaliteitskleren, thermo-ondergoed als ze buiten werken en een goed gevulde toilettas met alle verzorgingsproducten. Wat het werk zo leuk maakt, is dat geen enkele opdracht hetzelfde is. Voor mij, maar ook voor de jongens en meiden van ons bedrijf. Zij brengen hun liefde, passie en plezier over op de gasten. Of we nu op een hightech beurs staan of bij een diner: een lach op het gezicht maakt het verschil.”

www.floormodels.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 6 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by