Topvrouwen Special: Marie-Jose Korsten, Feel Good Expert over styling

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2018


Marie-José in actie tijdens een make-over voor de rubriek De stijl van. Fotografie Laurens Eggen

De wereld mooier maken vol zelfvertrouwen


Als topvrouw is het belangrijk om in je eigen kracht te staan. De juiste kleding kan een belangrijke ondersteunende factor zijn. “Kleding moet je zelfvertrouwen geven, maar ook dichtbij jezelf laten staan”, aldus styliste Marie-José Korsten van Feel Good Expert.

Volgens Marie-José Korsten helpt de juiste kleding om ondernemende vrouwen het beste uit zichzelf te halen en dit ook uit te stralen. “Vrouwen gaan vaak uit van de gedachte hoe anderen tegen hen aankijken. Maar het gaat er in eerste instantie om dat je jezelf goed voelt en dat je je ontwikkelt tot een zelfverzekerd persoon. Een eigen kledingstijl maakt onderdeel uit van die ontwikkeling. Iemand met de juiste kleding krijgt vanzelf meer zelfvertrouwen, dan zie je echt een verandering in de houding.” Dat zelfvertrouwen ontbreekt volgens Marie-José bij een groot aantal vrouwen. “Dat vind ik doodzonde. Zeker jongere vrouwen willen onder druk van hun vriendengroep of beelden uit de media nog wel eens te veilige kledingkeuzes maken. Maak eens wat vaker een welgemeend compliment of positieve opmerking naar elkaar, daar krijgt de ander en ook jijzelf een ‘Feel Good’ gevoel van! Dan verricht je echt wonderen en daar wordt de wereld echt mooier van.”

VEILIGE OMGEVING
Over het algemeen weten de topvrouwen in de regio Noord-Limburg zich volgens Marie-José prima te kleden. “Vaak worden zij daarbij ondersteund door een styliste of kledingzaak. Wanneer je zelf weinig tijd hebt om te shoppen of om nieuwe stijlen uit te proberen, is dat een ideale oplossing.” Zelf geeft Marie-José vrouwen van diverse leeftijden stylingadvies. Haar diensten bestaan verder uit workshops, presentaties, garderobeplanning en ruimt ze graag jouw kledingkast op. Een eigen duurzame tassenlijn gemaakt van kurk (Feel Good Exclusives) is het designerproduct welk naar eigen inzicht ontworpen en gemaakt wordt. “Bij het geven van advies creeër ik altijd een veilige omgeving zodat klanten in alle vertrouwen kunnen vertellen wie ze zijn en wat ze willen. Een kleur-, stijl- of imago-advies behoren tot de mogelijkheden. De persoon tegenover mij mag dan de eigen plus- en verbeterpunten benoemen. Vaak zijn de pluspunten moeilijker te verwoorden dan de verbeterpunten en blijken deze laatste lang niet altijd lichamelijke ontevredenheden. Deze zitten vaak tussen de oren. Natuurlijk kun je met het juiste corrigerend ondergoed wel een heel mooi silhouet zonder lijnen creëren. Vervolgens gaan we kijken wat voor effect bepaalde kledingstukken en stijlen op de uitstraling hebben. Het gaat erom dat je de mooie punten naar voren haalt en de (al dan niet terecht bestempelde) verbeterpunten wat meer naar de achtergrond brengt. Het gaat erom dat kleding je uitstraling ondersteunt en dat je trots op jezelf bent.”

GARDEROBE OP ORDE
De eigen kledingkast vormt het uitgangspunt voor de basis voor het bepalen van de stijl. “Het is belangrijk dat je zelf weet wat er in je kast hangt en wat bij jou past. Vrouwen die bijvoorbeeld fluctureren in gewicht, doen er verstandig aan kledingstukken die bij een bepaald gewicht passen bij elkaar te hangen. Dan kun je niet misgrijpen naar kleding die op dat moment niet helemaal lekker zit. Daar raak je alleen maar door afgeleid. Wanneer je bent afgevallen maar je streefgewicht nog niet bereikt hebt, is het verstandig om je kleding in te laten nemen. Wanneer je op gewicht bent, kun je je garderobe vernieuwen met kledingstukken die bij je nieuwe figuur passen. Pas er dan wel voor op dat je niet te wijde kleding koopt. Dat laatste geeft een veilig gevoel, maar het flatteert vaak niet. Bijzondere kledingstukken met emotionele waarde, krijgen altijd speciale aandacht. Zijn deze gedateerd of hebben ze niet de juiste pasvorm en wil je ze toch nog eens dragen, dan bekijken we de mogelijkheid van vermaken. Overigens doe ik dit bij meer mooie kledingstukken die qua kleur goed passen en net even de coupeuse nodig hebben. Zo krijgen deze een tweede ronde.”COMBINEREN
Vaak volstaat het om de bestaande garderobe uit te breiden met een aantal basisstukken die je kunt combineren, zoals een zwarte jurk of een mooi colbert. “Op die manier kun je van een dagoutfit een avondlook maken. Items zoals een sjaal, hakken en een mooi collier geven een look een hele andere uitstraling. Dat is zeker ideaal als je op zakenreis gaat. Als je slechts een kleine koffer mee wilt nemen, kun je met je basisstukken en een bijzondere panty een heel eind komen. Combineer bijvoorbeeld overdag een little black dress met een plat schoentje en ’s avonds met een mooie hak, panty en een collier of sjaal voor een borrel.” De kunst van het combineren gaat ook op voor het dragen van kleur en trendsgevoelige items. “Je hoeft je zeker niet te beperken tot zwart of donkerblauw. Je kunt bijvoorbeeld al met kleurrijke accessoires zoals een tas, sjaal of collier kleur in je outfit brengen. Hetzelfde geldt voor trends zoals dierenprints. En wanneer een bepaald kledingstuk in een trendy kleur of print je heel erg goed staat, dan kun je dat gewoon jarenlang blijven dragen. Let gewoon goed op welke kleuren goed bij je passen. Met een ander jasje of een sjaal kun je dan je uitstraling en look aanpassen aan de gelegenheid.”

UITDAGEN
Met het kiezen van een passende kledingstijl daagt Marie-José haar cliënten ook vaak uit om items te dragen waar ze zelf niet zo snel voor zouden kiezen. “Mijn meerwaarde ligt ook bij het uitdagen tot het proberen van iets nieuws wat goed bij je staat, ‘think different’. Vaak oogt een item op de hanger heel anders dan wanneer je het draagt, dus passen is het advies. Een dame die bijvoorbeeld nooit hakken draagt, laat ik toch een keer op goede, comfortabele hakken lopen om het te ervaren. Ook vrouwen die nooit een jurk dragen omdat ze denken dat dat bij hen niet mooi staat, laat ik voor een bijzondere gelegenheid een jurk passen om te kijken hoe het voelt. Zo iemand kan met de juiste jurk juist een stralende entree op een feest maken. Wanneer ik dan een foto krijg doorgestuurd en een vrouw zie stralen in haar nieuwe outfit, krijg ik als expert echt een ‘feel good moment’.”

www.feelgoodexpert.nl


 
delen:

Noord Limburg Business nr 6 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by