Ruhl Haegens Molenaar: Meer rendement door krapte op de arbeidsmarkt

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2019Met de crisis nog in het achterhoofd vinden veel bedrijven het lastig om ‘nee’ te verkopen. Toch zijn de tijden veranderd en kunnen onder andere technische bedrijven mede wegens een tekort aan personeel het werk zelfs bijna niet aan. Een kritische blik op de bedrijfsprocessen, met de wetenschap dat je niet meer personeel beschikbaar hebt, kan zorgen voor meer rendement en betere resultaten. Volgens Pieter Weijs, adviseur bij accountants- en adviesbureau Rühl Haegens Molenaar uit Venray, is het de moeite waard om alle facetten van het bedrijf onder de loep te nemen.

ZET JE MENSEN IN WAAR HET LOONT
“Het kan bijvoorbeeld lonen om juist projecten af te stoten. Projecten waar te veel uren in gaan zitten wegens vertraging of een slechte voorbereiding bij de leveranciers, zijn niet rendabel en hebben juist een negatieve invloed op de resultaten. Ook door het rekenen met een te laag uurtarief kan je rendement onder druk komen te staan. Door je personeel alleen in te zetten op de goedlopende projecten gaat het rendement juist omhoog. Bovendien levert dit meer werkplezier op. Ook het herorganiseren van interne bedrijfsprocessen kan de bedrijfsresultaten verbeteren. Weegt de korting die een inkoopmedewerker weet te bedingen op tegen diens salaris, of is het gunstiger om een raamwerkafspraak met de leverancier aan te gaan?”

MAATREGELEN
Rühl Haegens Molenaar kan voor een onderneming alle bedrijfsprocessen in kaart brengen en laten zien waar meer rendement kan worden behaald. “Uiteindelijk maakt de ondernemer zelf de keuze welke maatregelen er worden doorgevoerd. Omdat een ondernemer het doorgaans lastig vindt om zaken af te stoten, beginnen we met kleine stappen. Zodra de eerste resultaten zichtbaar zijn in de cijfers, volgen er vanzelf meer maatregelen, met als doel: dezelfde mensen, een verhoogd rendement én meer werkplezier als resultaat.”

www.rhmweb.nl
info@rhmweb.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 1 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden