Qwezz: Het 'Nieuwe' Werken

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2019


Peter Berkers, accountmanager Qwezz

Ongeveer vijftien jaar geleden werd het in Nederland geïntroduceerd, met hippe startups en overheden voorop: Het Nieuwe Werken. We zijn inmiddels in 2019 aanbeland en kijken vanuit een IT-oogpunt naar Het (inmiddels niet meer zo) Nieuwe Werken.

WAT IS HET NIEUWE WERKEN?
Het Nieuwe Werken (HNW) wordt ook vaak omschreven als flexwerken en thuiswerken, voor ons als ICT-dienstverlener zijn dit inderdaad de belangrijkste aspecten. Deze veranderingen zijn echter slechts een gevolg van Het Nieuwe Werken als filosofie. Het uitgangspunt is namelijk dat er meer initiatief bij de werknemers ligt en dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor de werkindeling. Werknemers worden in HNW beoordeeld op resultaten en niet op bestede tijd. De werknemers dienen zelf een keuze te maken waar, wanneer en hoe ze hun werk uitvoeren. Een werknemer kan er voor kiezen om 40 uur per week naar kantoor te komen of een gedeelte van zijn/haar werk thuis te doen buiten kantoortijden. Het implementeren van Het Nieuwe Werken brengt voor- en nadelen met zich mee. Enerzijds kunnen personeel en kantoormateriaal flexibeler worden ingezet, worden er minder reiskosten gemaakt en zijn bedrijven die HNW geïmplementeerd hebben erg in trek bij werkzoekenden. Anderzijds wordt de afstand tussen de collega’s groter, verdwijnt er een gedeelte van de grip van de leidinggevenden en is het voor de werknemers lastiger om werk en privé te scheiden.

DE ONTWIKKELINGEN OP ICT-GEBIED
Sinds er is begonnen met Het Nieuwe Werken heeft de technologie gelukkig niet stilgestaan. Op alle fronten die voor een goede flexibele werkplek belangrijk zijn, is vooruitgang geboekt. Mobiele apparaten zoals laptops, telefoons en tablets zijn steeds betrouwbaarder en sneller geworden. Draadloze technologie is een stuk sneller en goedkoper geworden en onderlinge communicatie op afstand tussen werknemers was nog nooit zo toegankelijk. Toch zit volgens ons de grootste ontwikkeling in de verandering van bedrijfssoftware. Deze is steeds vaker onafhankelijk van een server op de kantoorlocatie waardoor er simpelweg steeds meer taken vanuit thuis gedaan kunnen worden. Ongeveer vijftien jaar geleden werd het in Nederland geïntroduceerd, met hippe startups en overheden voorop: Het Nieuwe Werken. We zijn inmiddels in 2019 aanbeland en kijken vanuit een IT-oogpunt naar Het (inmiddels niet meer zo) Nieuwe Werken.

HET ‘NIEUWE’ WERKEN
Peter Berkers, accountmanager Qwezz AANDACHTSPUNTEN Door de jaren heen heeft Het Nieuwe Werken zeker bewezen meer te zijn dan een trend, door de razendsnelle technologische ontwikkelingen is deze manier van werken inmiddels toegankelijk voor zowel grote- als kleine bedrijven. Wel dient er op ICT-gebied rekening gehouden te worden met een aantal zaken. De belangrijkste hiervan zijn toegankelijkheid en beveiliging. Het is belangrijk dat de data op de mobiele apparaten goed beveiligd is, een laptop die veel onderweg gebruikt wordt is immers diefstalgevoeliger dan een grote server die altijd achter slot en grendel zit. Ook dienen de werknemers over actuele informatie te beschikken en moeten er maatregelen getroffen worden zodat verlies van data voorkomen kan worden.

Wil je meer weten over het beveiligen van je mobiele apparaten? Wil je graag onderling data delen tussen al je werknemers of wil je weten of het een optie is om je kantooromgeving te migreren naar de Cloud zodat deze overal beschikbaar is? Heb je, geheel vrijblijvend, behoefte aan ICT-advies? Neem contact op met Qwezz via info@qwezz.nl of 0478-511522.
delen:

Noord Limburg Business nr 1 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by