Inspiratiesessie CONNECTED Arvalis en TRIAS: "Kijk over de schutting"

Magazines | Noord Limburg Business nr 1 2019



Blijven innoveren, dat is de boodschap voor de primaire sector, zeker in tijden van sterke bewustwording rondom een verantwoorde, duurzame voedselvoorziening. Agrarisch adviesbureau Arvalis en TRIAS Subsidieadvies zullen tijdens CONNECTED op 9 april een inspirerende sessie verzorgen die ondernemers stimuleert om elkaar op te zoeken en samen stappen te zetten voor de toekomst.

Tekst: Aart van der Haagen

De laatste jaren werken Arvalis en TRIAS steeds intensiever samen, waarmee ze hun kennis en krachten bundelen om de primaire sector te ondersteunen in de dagelijkse voortgang, maar vooral ook in voorbereiding op de toekomst via innovatie. “Daar liggen sowieso al sinds de oprichting in 2006 de speerpunten van onze organisatie, die in Limburg marktleider is op het gebied van agrarisch advies, met aanvullende diensten als een juridische afdeling en een makelaardij”, zegt Patrick Lemmens, projectleider bij Arvalis. “Met name het thema innovatie vraagt om subsidies en op dat gebied hebben we een goede partner gevonden in TRIAS. Kim van der Heul vervult daar de rol van manager bedrijven en vertelt: “We richten ons als adviesbureau op subsidietrajecten in de breedste zin van het woord. Daarmee bedienen we de publieke sector en het bedrijfsleven, met name technisch-innovatieve ondernemingen, zoals je die in de primaire sector vindt. Belangrijke nieuwe ontwikkelingen voor de toekomst brengen vaak hoge investeringen met zich mee. Wij maken ondernemers die voor zo’n stap staan wegwijs in de subsidiemogelijkheden en helpen bij de aanvraag.” Blijven innoveren, dat is de boodschap voor de primaire sector, zeker in tijden van sterke bewustwording rondom een verantwoorde, duurzame voedselvoorziening. Agrarisch adviesbureau Arvalis en TRIAS Subsidieadvies zullen tijdens CONNECTED op 9 april een inspirerende sessie verzorgen die ondernemers stimuleert om elkaar op te zoeken en samen stappen te zetten voor de toekomst.



VEEL VERTROUWEN
Arvalis kent de primaire sector door en door. Lemmens: “Er staat een jonge generatie op die naar de toekomst kijkt, maar we zien ook veel traditionele bedrijven die zich vooral focussen op de dagelijkse gang van zaken. Daar brengen wij innovatie onder de aandacht en door de krachten te bundelen met TRIAS, kunnen we ervoor zorgen dat er middelen vrijkomen om de ondernemers ook daadwerkelijk grote stappen te laten maken.” Van der Heul: “Arvalis geniet heel veel vertrouwen in de agrarische wereld. In gezamenlijke gesprekken bij bedrijven, ook op andere niveaus in de foodsector, vullen wij dat aan met een eerlijk advies op het gebied van subsidiemogelijkheden.”

ANDERE SECTOREN
Tijdens CONNECTED, het kennisevenement voor het bedrijfsleven op 9 april, organiseren de partners gezamenlijk een interactieve inspiratiesessie onder de titel ‘Impact door samenwerking’. Lemmens: “Als ondernemer kun je echt zaken veranderen als je over de schutting kijkt en je buurman een hand geeft. Je concurrenten geven veelal niet graag het geheim van de smid prijs. Waarom zou je dan als paprikateler niet eens in gesprek gaan met een tomatenteler over nieuwe technieken? Zoek vooral ook contact met ondernemers in andere sectoren, bijvoorbeeld machinebouw of een hotel dat op innovatieve wijze producten verwerkt.” Van der Heul voegt toe: “Denk out of the box, laat samen nieuwe ideeën opbloeien. Om echt impact te creëren en te innoveren zullen organisaties steeds vaker met andere partijen moeten samenwerken, zowel in de keten als cross-sectoraal. Aan de hand van een praktijkcasus zoomen we in op dit onderwerp.” Arvalis en TRIAS hopen met hun sessie een stuk enthousiasme over te brengen en ondernemers te stimuleren om morgen niet alleen de dagelijkse business op te pakken, maar verder te kijken en de krachten te bundelen. Zelf geven deze partners het goede voorbeeld. www.arvalis.nl/zakenblad www.trias-subsidie.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 1 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by