Cipher Community en de nieuwe manier van softwareontwikkeling

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2019Op 9 april namen tijdens CONNECTED Jos Meessen en Roger Wigny van Cipher Community deel aan de paneldiscussie getiteld ‘Het vinden van talent’. Zij gaven uitleg over de werkwijze van Cipher Community, een virtuele organisatie van Innervate Services en de WAT Company. Het bedrijf bedenkt, ontwikkelt en beheert software op maat.


Tekst: Hans Eberson

WAT Company (Working Apart Together) is een netwerk van hoger opgeleide technici die kiezen voor een bestaan als zelfstandig professional (zp’er) voor interim klussen of volledige projecten op het gebied van bijvoorbeeld ICT, bouw of industrie. Jos Meessen: “WAT Company combineert het beste van twee werelden: zp’ers die in vrijheid kunnen werken aan projecten die bij hen passen voor opdrachtgevers die op zoek zijn naar maximaal commitment en expertise voor hun projecten. WAT Company werkt samen op uurbasis of fixed price, participeert in projecten of laat een collectief van ZP’ers het complete project aannemen. Wij detacheren niet maar bemiddelen, faciliteren in acquisitie, netwerk, community building, kennisdeling en risicomanagement.”

INNERVATE
Roger Wigny is een van de eigenaren van Innervate, een bedrijf dat vanuit het kantoor bij Maastricht Airport de ambitie heeft om uit de groeien tot dé ICT-adviseur voor zakelijk Nederland. “Innervate adviseert bedrijven op het gebied van ICT en IT security en compliance en levert projectmanagement voor veranderingen op het gebied van proces en organisatie. Innervate ontwikkelt IT-technologie, zoals werkplekken en cloud-architectuur en bouwt maatwerk softwareoplossingen.”

TRANSPARANT
Wigny: “Hoe ziet de praktijk van alle dag er uit? Een bedrijf heeft een vraag op het gebied van ICT, wil bijvoorbeeld een advies over een specifieke oplossing op een tablet voor haar servicemonteurs. Vaak gaat het om maatwerk. Tot voor kort kwam er dan een adviseur langs en werd een softwarebedrijf ingeschakeld om de benodigde oplossing te bouwen. Advies en techniek opereerden na elkaar met de kennis en ervaring die binnen dat bedrijf voorhanden is. De mate van actuele kennis van de techniek bepaalde mede de kwaliteit van de oplossing. Met de oprichting van Cipher Community kunnen we klanten een compleet pakket aanbieden, waarin we niet alleen adviseren en het design voor onze rekening nemen, maar er ook voor zorgen dat alleen de juiste hoogopgeleide ICT’ers met de meest actuele kennis de benodigde software bouwen en implementeren. Indien gewenst kunnen we ook het beheer overnemen. Die professionals kunnen overal wonen en werken, het is een virtuele projectgroep. Wij betrekken de software engineer al tijdens het adviestraject bij het project, hij is vanaf dat moment verantwoordelijk en onderneemt als het ware mee. Architecten van Innervate zien toe op de kwaliteit en functionaliteit en verzorgen de integratie van elk onderdeel. Daarvoor is het ontwikkeltraject volledig geautomatiseerd en transparant voor de klant. De opdrachtgever kan op elk moment van het proces meekijken en eventueel bijsturen.”

VERTROUWEN
Meessen: “In Cipher Community hebben we de beste mensen op de juiste plek, op het juiste moment en in de juiste techniek aan het werk. De toewijding van de software professional is groot, want hij werkt aan zijn eigen oplossing in een traject waarbij hij al vanaf het begin is betrokken. Dat levert tevreden klanten op.” Deze manier van ontwikkeling is nieuw. “Dat komt omdat de markt veelal nog redelijk traditioneel is, ik ken geen andere partijen die op onze manier werken. De werkwijze is gebaseerd op samenwerking, professionaliteit en op vertrouwen. Een klant moet soms even wennen, maar door de transparante manier van werken en vooral de geleverde kwaliteit slaat aarzeling om in enthousiasme. Hoe het er in de praktijk uitziet? Kijk op www.cipher.community voor enkele gerealiseerde projecten.”
delen:

Noord Limburg Business nr 2 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden