Column TRIAS: Innovatie samenwerking subsidie voor lichtgewicht landbouwvoertuig

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2019


Ron Coenen, algemeen directeur TRIASAgXeed is een startup gericht op de ontwikkeling van innovatieve lichtgewicht autonome landbouwvoertuigen (All-round Autonomous Vehicles, AAV’s). Het radicaal nieuwe ontwerp maakt het mogelijk om de voertuigen ‘op maat’ voor de specifieke taak te ontwikkelen. De belangrijkste doorbraak in deze benadering is de totale maximaal toegestane bodemdruk van 0,35kg/cm2 die gehanteerd wordt in tegenstelling tot de hedendaagse 1,1 kg/cm2 bodemdruk van conventionele machines. Een tweede belangrijke doorbraak is het autonoom maken van landbouwvoertuigen; het voertuig analyseert zelf data en anticipeert hierop.

Met hulp van TRIAS werd de MIT R&D subsidie succesvol aangevraagd. “We waren al in contact met onze mogelijke software partner Phact in Venray”, aldus Sander Pop, directeur AgXeed. “Die gesprekken zijn in een stroomversnelling geraakt toen TRIAS ons wees op de mogelijkheid om een gezamenlijke subsidie aan te vragen. Het is daarmee echt het benodigde steuntje in de rug gebleken.”

Met behulp van de MIT subsidie werken Phact en AgXeed samen aan de ontwikkeling van de basis unit van de AAV. Hierbij neemt Phact de softwarematige kant voor haar rekening en ontwikkelt AgXeed de hardware. “We hebben afspraken gemaakt over hoe we de ontwikkeling en ook de uiteindelijke verdeling van inkomsten gaan doen. De ondersteuning van TRIAS heeft ons er toe aangezet om goed na te denken en ons plan verder aan te scherpen, ze zijn daarnaast snel thuis in de materie en helpen je plan echt naar een volgend niveau.” Naast de MIT is er ook gekeken naar andere mogelijkheden, en met succes, in april viel ook de goedkeuring van de OP-Zuid subsidie op de mat.

Van 11 juni 2019 tot uiterlijk 10 september 2019 kunnen MKB-ondernemers weer een MIT R&D aanvraag indienen. Benieuwd of uw project in aanmerking komt voor deze innovatieregeling? Neem dan contact op met één van de adviseurs van TRIAS door een mail te sturen naar info@trias-subsidie.nl of bel naar 077-3560100.
delen:

Noord Limburg Business nr 2 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden