VVV-Venlo: het gevoel dat je krijgt bij drie V's

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2019De allereerste keer dat je als kind een voetbalstadion binnenloopt om naar een wedstrijd te gaan kijken, doorgaans aan de hand van je vader, is een ervaring die je eigenlijk nooit meer vergeet. De herinnering zorgt vaak jaren later nog voor kippenvel en bezorgt je een warm gevoel. Dat geldt zeker voor mensen die het Venlose stadion voor het eerst betreden. Een stadion dat voor velen een cultstatus heeft verworven.


Neem De Trap in Covebo Stadion - De Koel -, die een ‘status aparte’ heeft. Maar ook De Tunnel is iets heel bijzonders. Zeker die allereerste keer kan De Tunnel zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het is een beetje als het binnenlopen van een circuspiste: je komt uit het daglicht en loopt een donker gat in met aan het eind een groen schijnend licht. Het veld! Die eerste ervaring kan een levensveranderende gebeurtenis zijn, kan een onvergetelijke indruk maken die een leven lang op je netvlies blijft staan. Aan de hand van je vader voor het eerst het stadion inlopen waar je weet dat het even later gaat gebeuren. Kippenvel.

Vroeger was De Tunnel nog geen tunnel. Het gebouw erboven bestond nog niet. Je kocht in de kassahuisjes, waar vaak een lange rij stond, een kaartje en liep weer door. Bij een paar dranghekken stond iemand met een zwarte pet die een hoekje van je kaartje scheurde. En je vervolgde je weg omlaag, richting het veld dat in de verte al groen lag te zijn. Het voelde als het betreden van een arena, van een Romeins strijdperk waar de gladiatoren die middag voor brood en spelen gingen zorgen en het publiek een hels kabaal produceerde.

Wat al die jaren hetzelfde is gebleven, en wat ook nooit zal veranderen, is de impact die zo’n eerste bezoek aan De Koel heeft: een levenslange liefde wordt geboren. Want dat eerste stadion, dat eerste geelzwart, die eerste mensenmassa, het eerste gejuich, het eerste doelpunt… Het blijft je bij. Je leven lang. Een liefde die nooit over kan gaan. Liefde voor de club, liefde voor de stad. En als je jaren later loopt te ‘näölen’ over ‘jouw’ VVV, dan doe je dat met liefde in je hart. Want na De Trap en De Tunnel is ‘Näölen’ het cruciale derde deel van de heilige drie-eenheid die van de drie V’s zo’n bijzonder geheel maakt.
delen:

Noord Limburg Business nr 2 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden