Parkhotel Horst: Het beste van twee werelden

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2019Parkhotel Horst combineert het beste van twee werelden; perfect bereikbaar via de A73 én gelegen aan het meer van de Kasteelse Bossen. Niet voor niets komen naast toeristen ook zakelijke gasten graag naar deze locatie.

De aanblik van viersterrenhotel Parkhotel Horst refereert onmiskenbaar naar de geschiedenis van deze bijzondere plek. Het hotel ligt aan een prachtig meer met aan de overzijde de ruïnes van kasteel Huys ter Horst. Subtiele bouwelementen in het hotel zoals de vier torens en de ramen met getoogde kozijnen van het hotel verwijzen naar dit achttiende eeuwse kasteel. “Voorwaarde voor toestemming voor het ontwikkelen van het hotel was destijds dat er kasteelelementen in het ontwerp werden opgenomen”, vertelt eigenaar Hans van der Sterren. “Daarnaast hebben we onze mooiste zaal de naam stijlkamer Huys ter Horst gegeven. Deze sfeervolle zaal is voorzien van een open haard, kroonluchters en verschillende schilderijen, waaronder een van de laatste kasteelbewoner baron van Wittenhorst.” De overige zalen, waar vergaderingen, presentaties, symposia of bedrijfsfeesten kunnen plaatsvinden, liggen op de begane grond (vijf boardrooms) en in het souterrain en variëren in capaciteit van 10 tot 200 personen. Via het souterrain heb je toegang tot een privéterras. Parkhotel Horst combineert het beste van twee werelden; perfect bereikbaar via de A73 én gelegen aan het meer van de Kasteelse Bossen. Niet voor niets komen naast toeristen ook zakelijke gasten graag naar deze locatie.

ONTSPANNING
Hotelgasten en deelnemers aan een een- of meerdaagse bijeenkomst kunnen overnachten in een van 78 hotelkamers van Parkhotel Horst. De kamers zijn sfeervol ingericht met bad én douche en koffie- en theefaciliteiten. De deluxe kamers en de suites hebben prachtig uitzicht over het meer en zijn voorzien van een zithoek en luxe badkamer. Wie het programma wil afwisselen met wat ontspannende activiteiten, kan terecht bij Beautysalon Senssis en het welnessgedeelte met lounge, sauna en zwembad in het souterrain. Om het kasteelmeer kan een mooie wandeling worden gemaakt. Groepen die meer uitdaging zoeken, kunnen in het kasteelpark bootcampen, een vlot bouwen, kanovaren of laser kleiduifschieten. Van der Sterren: “In het kasteelpark liggen ook de voetbalvelden van voetbalclub RKSV Wittenhorst. Elk jaar nemen we in mei het onderhoud over zodat internationale clubs zoals Galatasaray, FC Porto en Valencia CF hier in de zomer hier hun trainingskamp kunnen organiseren.”

CULINAIR ENTERTAINMENT
Volgens Van der Sterren stijgt het aantal zakelijke gasten dat naar het hotel afreist nog altijd. “Dat ligt niet alleen aan de ligging naast de A73, maar zeker ook aan onze uitgebreide faciliteiten. In onze brasserie met buitenterras en het wat chiquer ingerichte restaurant kun je genieten van een snelle zakenlunch of een uitgebreid diner. De gratis wifi en de twaalf Tesla superchargers (400 tot 500 kilometer in één uur) worden eveneens zeer gewaardeerd door onze gasten. Daarnaast organiseren we het hele jaar door thema-avonden met live entertainment die erg in trek zijn als personeelsuitje of als avondvullend programma voor zakenrelaties. Voorbeelden zijn het Aspergefestijn en het Wild- en wijnfestijn. Bijzonder in trek is Dinner & Drums; tijdens een uitgebreid viergangdiner wordt een bijzondere slagwerkvoorstelling gegeven waarbij zelfs papieren bekertjes worden gebruikt om muziek te maken.” Voor zowel de leisure als de zakelijke gast heeft Parkhotel Horst dus alles in huis.

www.parkhotelhorst.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 2 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden