De Stijl Van: Julian Hendriks, JDS bedrijfsautomatisering bv

Magazines | Noord Limburg Business nr 3 2019

In de rubriek 'De stijl van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg gekleed door styliste Marie-José Korsten met hulp van modezaak Jansen-Noy. Ditmaal is Julian Hendriks, directeur van JDS bedrijfsautomatisering bv uit Venray, aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen

Volgens hemzelf is Julian uit te tekenen in een hemd, spijkerbroek en comfortabele sneakers. Alleen wan-neer hij op bepaalde beurzen staat of een belangrijke afspraak heeft, draagt Julian een pantalon met net hemd en een colbertje of een pak. "Ik besteed niet altijd evenveel aandacht aan mijn kleding, maar mijn vrouw ziet mij wel graag in een pak en daar houd ik uiteraard rekening mee. Het kan zeker geen kwaad om mijn kledingstijl eens kritisch tegen het licht te houden. Daarnaast vind ik het ook gewoon leuk om aan deze rubriek mee te doen." Bij het selecteren van de outfits heeft Marie-José onder andere gekeken naar wat Julian al in de kast heeft hangen en eens wat vaker zou kunnen dragen. Soortgelijke items worden gecombineerd met kledingstukken die Julian prima staan, maar die in zijn garderobe nog niet terug te vinden zijn.

Outfit 1: Italiaanse flair

Hoewel de temperatuur buiten de 30 graden aantikt, mag Julian eerst een lichtblauw pak proberen. Dit combineert hij met een wit hemd met een subtiele print en donkerblauwe suede schoenen met gesp. Marie-José: "Julian vertelde me dat hij een donkerblauw pak in de kast heeft hangen voor speciale gelegenheden. Dit exemplaar heeft een lichte kleur en oogt daardoor zomers en fris. Ik heb expres voor een hemd met print gekozen, aangezien Julian doorgaans effen hemden draagt. De schoenen geven een Italiaanse flair aan het geheel." Daarnaast raadt zij Julian aan om zijn hemden iets meer open te dragen en zijn shirts met ronde hals te vervangen door een V-hals. "Dat oogt jeugdiger."
"Wanneer je veel aandacht aan je kleding en uiterlijk besteedt, zie je dat terug in je look", zegt Julian wanneer hij de eerste foto's ziet. "De lichtblauwe kleur van het pak oogt inderdaad een stuk zomerser dan het pak dat ik zelf heb."Outfit 2: Casual op kantoor


De tweede outfit bestaat uit een lichtgele broek van subtiele ribstof en een grijsblauw hemd met een subtiele Hawaii-print. De canvasschoen oogt sportief, maar netjes en matcht met de bruine riem. Marie-José: "Ook deze outfit oogt zomers. Je zou deze kleding op kantoor kunnen dragen, maar ook tijdens een barbecue." Julian heeft zelf een aantal kledingstukken met een lichte kleur in de kast hangen, "al zou ik deze outfit niet zelf uit het rek trekken. De broek vind ik mooi, maar ik moet wel een beetje wennen aan de schoenen en het hemd."Outfit 3: Zomerse twist

Voor de derde foto mag Julian buiten de zomerhitte trotseren in een donker tweedcolbert, een witte pantalon en een donker hemd van glanzende stof. De blauwe loafers zorgen voor een extra zomerse twist. De beige documentenmap van FGE is gemaakt van kurk. Marie-José: "Wederom netjes en zakelijk, maar wel passend bij de tijd van het jaar. Het colbertjasje zou je eventueel ook weg kunnen laten." Julian: "Het grappige is dat ik een witte pantalon in de kast heb hangen, maar die draag ik niet vaak. Ook heb ik een soortgelijk hemd, maar dan iets lichter. Mijn vrouw zou dit zeker een hele mooie look vinden!"


Aan deze rubriek werkten mee:

-Marie-José Korsten, Feel Good Expert
-Modezaak Jansen-Noy uit Sevenum

delen:
Algemene voorwaarden