Business Flitsen

Magazines | Noord Limburg Business nr 3 2019

Horeca-certificaat voor talenten met Down bij La Oya Venlo

Vijf talenten van La Oya Dagbesteding in Venlo kregen eind juni een Excellente Horeca Training certificaat. Dat is bijzonder, want Sander, Demi, Yasmina, Sam en Yasmina hebben het Syndroom van Down of een andere beperking. Zakenrelaties van La Oya dagbesteding dragen hun kennis over en onderstrepen daarmee achter de gedachte van La Oya Dagbesteding te staan. Namelijk investeren in het Talent en niet in de beperking van onze deelnemers aan de kleinschalige dagbesteding. Ambassadeur Maryloes Baur, GM bij Bilderberg Kasteel Vaalsbroek draagt haar Oya Talenten al jaren een warm hart toe. Ze traint talenten en begeleidsters in sociale vaardigheden en leert ze alle fijne kneepjes van het hospitalityvak. In juni ontvingen de Oya Talenten hun Excellente Horeca Training certificaat uit han-den van Maryloes Baur. Deze hebben ze verdiend door allen deel te nemen aan de excellente Horeca training en de toets met succes af te nemen. La Oya Dagbesteding biedt een kleinschalige veilige leerwerk omgeving aan talentvolle jongeren met een beperking. La Oya werkt samen met een team van erkende therapeuten en is specialist op het gebied bij de ontwikkeling van praktische en sociale vaardigheden "zodat onze kinderen een volwaardige plek in onze samenleving kunnen innemen", aldus Pauline Volkert. Als trotse moeder van Jaimy, geboren met het Downsyndroom investeert zij op deze manier ook in de kwaliteit van leven van andere jongeren met een beperking. La Oya Dagbesteding is gevestigd op bedrijventerrein Noorderpoort in het voormalige klooster 'Nazareth' in 'T Ven. La Oya werkt samen met omringende ondernemers voor externe leerwerkplekken, zodat haar aanbod van dagbesteding past bij de talenten en hun interessegebieden. www.la-oya.nl

 

Subsidie voor Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg

Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg werkt met bedrij-ven en gemeenten uit de regio aan het behouden en aantrekken van jongeren voor de regionale arbeidsmarkt. De plannen voor doorontwikkeling, die aansluiten bij 'Zo WERKT Limburg!', het aanvalsplan voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt, wor-den door Provincie Limburg ondersteund met een subsidie van 38.000 euro. Op begin juli overhandigde gedeputeerde Joost van den Akker een cheque aan het stagebureau, in het bijzijn van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de gemeenten uit de regio Land van Cuijk & Noord-Limburg. Dit vond plaats bij De Fabriek in Heijen. Met het stagebureau slaan het bedrijfsle-ven en de gemeenten in het Land van Cuijk en Noord-Limburg de handen ineen. Stagebureau Land van Cuijk & Noord-Limburg is een initiatief van de Industri?le Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Gennep, Bergen, Sint Hubert en Sint Anthonis. Naast het bemiddelen in vraag en aanbod, geeft het stagebureau onder andere gastcolleges over stagemogelijkheden en worden rondleidingen, werkbezoeken en bijeenkomsten georganiseerd voor scholieren en studenten om de regionale arbeidsmarkt te promoten. Kijk voor meer informatie op www.ervaarhet.nl.


Deel uw nieuws met Noord-Limburg Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor u op de website! Heeft u een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.

delen:
Algemene voorwaarden