JDS bedrijfsadvisering bv: Hoe je een IT-project succesvol afrondt

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2019


Jos Bloo en Lejos Schouwenberg

JDS bedrijfsautomatisering bv en Meulenkamp Advocaten

De advocatuur staat niet bekend als de meest innovatieve branche, maar er zijn uitzonderingen. Bij Meulenkamp Advocaten in Venlo zag men het belang van een nieuw 'state of the art' IT-systeem in. Er werd een specialist ingeschakeld voor de selectie van een passende IT-partner. De keuze viel op JDS bedrijfsautomatisering bv in Venray. Beide partijen zaten begin februari voor de eerste keer om tafel, op 10 april ging het nieuwe systeem live. Jos Bloo (Meulenkamp Advocaten) en Lejos Schouwenberg (JDS) geven tekst en uitleg.

Tekst: Hans Eberson. Fotografie Lisa Pashouwers


Meulenkamp Advocaten is een van de oudste en grotere gespecialiseerde advocatenkantoren in de regio. Het kantoor, dat in 1923 werd opgericht, is sterk gericht op het adviseren van en procederen voor ondernemingen (ook internationaal) en de overheidspraktijk. Bij veel ondernemingen en overheden zijn zij al jarenlang de huisadvocaat. Jos Bloo: "Dat wil niet zeggen dat we ons tot die rechtsgebieden beperken, we hebben ook specialisten op het gebied van bijvoorbeeld mediation, erfrecht, echtscheidingen en letsel & schade."

Veilig en betrouwbaar

Binnen Meulenkamp Advocaten speelde de vraag of er nieuwe servers moesten komen of dat een cloudop-lossing toch een betere oplossing zou zijn. "We wilden van de hardware af en we wilden naar een oplossing waarin bijvoorbeeld onze branchespecifieke, juridi-sche software op een logische manier zou worden gekoppeld aan ons documentmanagementsysteem. We waren op zoek naar een gebruiksvriendelijk, bedrijfszeker, veilig en betrouwbaar systeem. Daar wilden we absoluut geen concessies aan doen." JDS is sinds 1985 actief en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met dertig IT-specialisten die zich niet alleen bezighouden met soft- en hardware, maar cliënten maatwerkoplossingen bieden voor alle IT-vraagstukken. "Daarnaast hebben we ons eigen datacenter ontwikkeld, waarmee we onafhankelijke en veilige oplossingen in bijvoorbeeld cloud kunnen leveren. Ten slotte hebben we met LogisticManager en Plan-IT eigen software ontwikkeld", vertelt Lejos Schouwenberg.

Probleemloos

De wensen en mogelijkheden van Meulenkamp Advocaten werden geïnventariseerd en daaruit kwam een logische oplossing naar voren. "Voor de koppeling van de branchespecifieke software hadden we veel overleg met de leverancier en producent, waardoor we konden zorgen voor een voor Meulenkamp optimale oplossing", zegt Schouwenberg. "Omdat we met vaste contactpersonen konden overleggen, die ook de interne communicatie verzorgden, verliep het hele proces voortvarend. Meulenkamp beschikt nu over een cloudoplossing, elke medewerker kreeg een nieuwe werkplek met twee beeldschermen en via onze 24/7 monitoring beheren we hun systeem op afstand en zorgen we automatisch voor updates of back-ups. Omdat ons datacenter optimaal is beveiligd is bedrijfszekerheid geen issue. Zolang er elektriciteit is, kunnen de advocaten van Meulen-kamp sneller en veiliger werken." De implementatie verliep probleemloos. "Zowel bij onze advocaten als het secretariaat, blijkbaar zijn we toch geen nerds", aldus Bloo. Volgens Schouwenberg heeft dat vooral te maken met de manier waarop je de contacten onder-houdt. "Wij vinden het belangrijk om de taal van de klant te spreken en ons niet te verliezen in vakjargon. We zijn weliswaar een IT-bedrijf, maar de klant moet snappen wat we vertellen. Dat is essentieel voor een geslaagd project."

www.jds.nl
www.meulenkampadvocaten.nl

 

 

delen:
Algemene voorwaarden