De Stijl Van: Peggy Leurs, Tuincentrum Leurs

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2019

In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg bij modezaak Jansen-Noy gekleed door styliste Marie-José Korsten. Ditmaal is Peggy Leurs, mede-eigenaar van Tuincentrum Leurs in Venlo, aan de beurt.

Fotografie: Laurens Eggen

Hoewel deze rubriek alweer een tijdje meegaat, maken we tijdens de fotoshoot een primeur mee: voor het eerst is de partner van de ondernemer (volledig vrijwillig) aanwezig bij de fotoshoot. "Bart en ik doen alles samen", geeft Peggy aan, "en tijdens het winkelen stelt hij zich graag op als personal shopper. Hij weet ook heel goed te onderbouwen waarom hij vindt dat iets wel of niet goed staat." "Peggy wil graag complete setjes , daar is ze heel praktisch in", zegt Bart. "Ik vind het leuk om met haar te sparren en te shoppen."

Peggy draagt doorgaans sportieve kleding, bijvoorbeeld een broek gecombineerd met een jasje en sneakers. "Ik wil op de werkvloer graag het signaal afgeven dat ik tussen de mensen sta, niet boven hen." Vanwege haar lengte en uit praktische overwegingen kiest ze vaak voor een sneaker. Ook maken een aantal vaste merken, die altijd passen, steevast onderdeel uit van haar garderobe. "Maar jasjes moeten wel altijd worden ingekort en broekspijpen verlengd. Mijn kleermaker weet inmiddels precies wat de bedoeling is." Nu ze voorzitter van de Lodewijk van der Grintenprijs is, wil ze graag wat chique items hebben die ze kan combineren met haar eigen, meer stoere en sportieve kledingstijl.

Outfit 1:

Als eerste probeert Peggy een pak met een print in de kleuren zwart, wit en bruin dat Marie-José samen met Fashion Guide Bets heeft uitgezocht. Deze kleuren komen terug in de witte bloes met stijgbeugelprint. Eronder draagt ze een zwarte laars met lage hak. De outfit combineert mooi met de camelkleurige (trendkleur!) jas. Peggy: "Dit is chic, maar ook stoer. Het is netjes voor een speciale gelegenheid, maar straalt tegelijkertijd niet te veel autoriteit uit." Marie-José: "De jas staat Peggy erg goed. En dat terwijl ze vooral zwarte en donkerblauwe jassen heeft. De outfit kan ook zonder het colbertjasje worden gedragen, of met een bruine tas van FGE. Door het kraagje rechtop te laten staan, krijg je een stoere twist en zie je bovendien een extra detail. Daar hou ik zelf heel erg van."
Outfit 2:

Outfit nummer twee bestaat uit een zwarte broek en een zwarte top met een v-hals en korte mouwtjes. De eyecatcher is de jas met groen-zwarte panterprint en een gouden glans. Eronder draagt Peggy bruingroene sneakers. "Deze broek is geweldig, zeker met die sportieve streep aan de zijkant." "De broek doet inderdaad alles wat deze moet doen", knikt Marie-José. "Samen met de top heeft Peggy een mooi basissetje dat je met een opvallend jasje zoals deze kunt combineren. Door de mooie pasvorm komt het accent op de schouders en de taille te liggen, waardoor er een mooi silhouet ontstaat."

Peggy: "Ik vind de outfits zeer geslaagd. Zelf loop je toch altijd automatisch naar dezelfde hoek in de winkel. Dit had ik nooit zelf uit het rek getrokken." Ook Bart is erg tevreden. Wat hem betreft kunnen een aantal van deze items vandaag nog mee naar huis.


Aan deze rubriek werkten mee:

-Marie-José Korsten, Feel Good Expert
-Modezaak Jansen-Noy uit Sevenum

delen:
Algemene voorwaarden