Business Flitsen

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2019

Deel je nieuws met Noord-Limburg Business!

Een overname, een verhuizing, een jubileum, een uitbreiding van het team, een nieuw initiatief of een nieuw product; elk bedrijf heeft wel iets interessants te melden. Noord-Limburg Business publiceert dit graag voor je op de website! Heb je een leuk nieuwtje of een interessant idee voor een artikel, mail dit dan vooral door naar hoofdredacteur Sofie Fest via sofie@vanmunstermedia.nl.


Vijf sterren voor Arresthuis in Roermond

Het Arresthuis in Roermond heeft als eerste Van der Valk hotel een vijf-sterrenstatus weten te behalen. Op 30 september aanstaande wordt deze status officieel aangenomen door het Arresthuis. De hotelsterren worden afgegeven door de Hotelstars Union, de houder van de Europese Hotel Classificatie. Het Arresthuis is het tweede hotel in Limburg dat de vijfsterrenstatus heeft weten te behalen. In Nederland zijn in totaal 31 hotels met dezelfde status. Om deze status te behalen voldoet het hotel aan de hoge criteria eisen van service en diensten die hieraan verbonden zijn. Het Arresthuis heeft van 1863 tot 1997 gefungeerd als gevangenis en is benoemd tot rijksmonument. Van 2002 tot 2007 is de gevangenis weer tijdelijk in gebruik genomen wegens een tekort aan cellen in Nederland. Van 2009 tot 2011 heeft Van der Valk monumentenbeheer B.V., i.s.m. Engelman Architecten uit Roermond, het voormalige Huis van Arrest getransformeerd tot een luxe boutique hotel met 40 kamers. Alle oude elementen zoals de oude celdeuren, tralies voor de ramen en de gietijzeren trappen in het oude cellenblok zijn nog steeds zichtbaar. Het Arresthuis is gelegen in het centrum van Roermond en is met haar herbestemming een prachtige aanvulling op de historische binnenstad.


Crossroads Limburg lanceert Subsidie Startfee Fonds

Crossroads Limburg lanceert het Subsidie Startfee Fonds. Het voorziet in een fonds om subsidieaanvragen toegankelijker en betaalbaarder te maken. Ondernemers maken aanspraak op 2/3e deel van de financiering van de startfee en, zodra de subsidie verstrekt wordt, storten ze deze terug. Het fonds is een samenwerking met subsidieadviesbureau TRIAS uit Venlo. Voorzitter van Crossroads Limburg, Stephan Satijn, is bijzonder verheugd met de lancering van het fonds: "Aan goede plannen geen gebrek in deze regio, maar financiële middelen voor het uitvoeren van deze plannen zijn niet altijd voor handen. Dit fonds werkt enorm drempelverlagend voor ondernemers om te innoveren en hiervoor subsidie aan te vragen. De regio is hier enorm bij gebaat." Crossroads Limburg vult het fonds met in totaal 15.000 aan financiële middelen. Ron Coenen, directeur van TRIAS licht verder toe: "Het revolverende karakter brengt een heus innovatiesysteem op gang. Wij hebben er vertrouwen in dit systeem samen met Crossroads Limburg suc-cesvol te kunnen uitrollen." De eerste twee ondernemers, Piglet Treatment Systems uit Leunen en Microfan uit Horst, hebben zich reeds gemeld met een gezamenlijke aanvraag voor de ontwikkeling van een slim stalmonitoringsysteem voor varkens.

delen:
Algemene voorwaarden