VVV-Venlo neemt deel aan Bijzondere Eredivisie

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2019


Fotografie Renier Linders

VVV-Venlo neemt deel aan Bijzondere Eredivisie

Onder grote mediabelangstelling contracteerde VVV-Venlo woensdag 21 augustus jl. in Covebo Stadion De Koel in ??n keer maar liefst 12 nieuwe spelers. Een unicum in de voetbalwereld, zou je zeggen. VVV-Venlo is plotsklaps een heel voetbalteam rijker.


We hebben het hier wel over een heel bijzonder team: een G-voetbalteam. VVV-Venlo neemt namelijk dit seizoen deel aan het project 'Bijzondere Eredivisie'. Dit is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). Dankzij de steun van VriendenLoterij is het mogelijk om een 'Eredivisie' te creëren waar het hebben van plezier voorop staat. Het NSGK wil met de Bijzondere Eredivisie een podium scheppen voor G-spelers met ambitie. Laten zien dat het ook mogelijk is om op hoog niveau te spelen als je een beperking hebt. Daarmee wordt tegelijk de zichtbaarheid van mensen met een handicap vergroot en de positieve beeldvorming bevorderd. Middels de Bijzondere Eredivisie krijgt het G-voetbal een mooie impuls en wordt sportparticipatie onder kinderen met een handicap gestimuleerd. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelf-vertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Bijzondere Eredivisie

Het Bijzondere Eredivisie-elftal van VVV-Venlo zal in de competitie de strijd aangaan met negen andere Bijzondere Eredivisieclubs. ADO Den Haag, Ajax, Excelsior, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, SC Heerenveen en FC Utrecht nemen ook deel aan de competitie. "Naast de trainingen van het team zullen de clubs de strijd met elkaar aangaan in een toernooivorm. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld, dezelfde vorm waarin deze doelgroep doorgaans ook speelt. Deze toernooien zullen zoveel mogelijk in een stadion worden gespeeld rondom een wedstrijddag. Ook de landelijke media schenkt aandacht aan dit maatschappelijke initiatief. De gehele beleving van spelen tegen andere clubs in een wow-omgeving met de nodige media-aandacht staat dan ook centraal. De deelnemers kijken nu al uit naar de wed-strijden en wachten vol spanning op hun eerste minuten als selectiespeler van VVV-Venlo in De Koel", weet MVO Manager Stijn Vullings.

Trainers

Trainers van het team zijn Esther Wienen en Roel Krauth. Zij kunnen als geen ander beschrijven wat er omgaat in de spelers: "Het mooiste aan dit hele project is dat je ziet dat die jongens intens genieten. Ze krijgen een twinkeling in hun ogen als ze een VVV-tenue overhandigd krijgen met hun eigen naam erop. Vervolgens mogen ze zich in het kleedlokaal omkleden waar de tegenstander van het eerste elftal normaal gesproken zit. Ajax zat er vorige week nota bene nog! Ze gaan die iconische trap af, de spanning wordt opgebouwd ?n ze zien hun familie en vrienden op de tribune zitten die uit volle borst voor hen juichen Ze voelen zich op en top profvoetballer."

Steun van partners VVV-Venlo

VVV-Venlo kreeg steun van diverse belangrijke partners toen bekend werd dat de club mee zou doen aan de Bijzondere Eredivisie. Marco Bogers, directeur van VVV-Venlo: "Onze hoofdsponsor, stadionnaamgever en tenuesponso-ren reageerden meteen heel spontaan nadat we dit initiatief presenteerden. Zij vonden dat de G-Voetballers in exact hetzelfde tenue moesten kunnen spelen als het 1e elftal dat doet. En dus kwamen ze een voor een over de brug om dit initiatief te ondersteunen. Samen met onze maatschappelijke Stichting VIA VVV en gesteund door onze hoofd- en tenuesponsoren en onze stadionnaamgever willen we een mooie bijdrage leveren aan dit fantastische project."

Bijzondere Eredivisie op tv

De Bijzondere Eredivisie is vanaf 28 november 2019 ook te zien op televisie in een zesdelige serie die wekelijks wordt uitgezonden om 22:30 uur door KRO-NCRV op NPO 1.

 

De Bijzondere Eredivisie wordt mede mogelijk gemaakt door de Vriendenloterij, NSGK, Seacon Logistics, Viking, Covebo, Personato, ACS Cleaning, Holbox en ArenaLease. Tevens dankt VVV-Venlo belangrijke partner IKS Noord-Limburg voor de ondersteuning bij dit fantastische project!

delen:
Algemene voorwaarden