Column TRIAS: Investering in energiezuinige machine

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2019


Ron Coenen, algemeen directeur TRIAS

Scelta Mushrooms verwerkt champignons tot een groot scala aan producten. "Eigenlijk doen we alles met champignons wat mogelijk is. We maken onder andere geconserveerde champignons, allerlei snacks, smaakversterkers en producten die de gezondheid ondersteunen", zegt eigenaar Jan Klerken. Inmiddels is Scelta na 25 jaar uitgegroeid tot een bedrijf met 7 fabrieken, zo'n 300 medewerkers en is het actief in 80 landen.

Veel van wat er bij Scelta gebeurt, heeft een innovatief karakter, bevestigt Klerken. Niet alleen wat de producten betreft, ook wordt er gebruik ge-maakt van de nieuwste machines. Dan is het niet vreemd dat Klerken op enig moment bij TRIAS uitkwam. "Zo zijn er diverse projecten geweest, heel uiteenlopend. Een van de laatste," geeft hij aan, "was een EIA-aanvraag, een investeringsaftrek voor de aanschaf van een energiezuinige machine."

Met de Energie-investeringsaftrek (EIA) kun je een extra aftrekpost van 45% van de investeringskosten krijgen indien de machine voldoet aan een aantal vereisten waaronder de duurzaamheidsfactor. Naast de gangbare technieken op de lijst was dit juist een generieke melding. In dat geval moet er gekeken worden naar de complete energiebalans van de machine. Bij dat complexe vraagstuk heeft TRIAS ons met succes geholpen. Het scheelde toch netto een kleine 11% op de investering die we toch al deden. "En op die bedragen is dat een slok op een borrel", glimlacht Klerken.

Bent u bezig met de aanschaf van energiebesparende maatregelen? Neem dan snel contact met ons op want u moet binnen drie maanden, nadat u de verplichtingen bent aangegaan de EIA-aanvraag indienen. Neem dan contact op met een van de adviseurs van TRIAS door een mail te sturen naar info@trias-subsidie.nl of bel naar 077-3560100.

delen:
Algemene voorwaarden