Ruhl Haegens Molenaar: Ruimte voor groei en innovatie

Magazines | Noord Limburg Business nr 5 2019



Administratieve medewerkers die elke week stapels facturen wegwerken: binnen het MKB komt dit helaas nog veel voor. Het automatiseren van repeterende werkzaamheden zorgt niet alleen voor een efficiëntere afhandeling, maar ook voor meer inzicht en minder kans op fouten.


Joost van Deelen, automatiseringsadviseur en partner bij accountantskantoor Rühl Haegens Molenaar, ziet regelmatig dat de administratieve afdeling van bedrijven niet efficiënt is ingericht. “Veel repeterende handelingen op de administratieve afdeling kosten onnodig veel tijd. Door veelvoorkomende werkzaamheden waar mogelijk te automatiseren, worden er minder fouten gemaakt en gaat de kwaliteit omhoog. Zo kan een directe koppeling tussen de bank en het administratieprogramma direct tijdswinst opleveren. De tijd die je bespaart, kun je vervolgens besteden aan werkzaamheden die nu vaak blijven liggen, zoals onder andere debiteurenbeheer wat pas gedaan wordt als er nog tijd over is of wanneer het noodzakelijk is.”

Ondernemers voelen nu misschien nog geen druk om de administratieve processen kritisch te evalueren en optimaliseren. Maar volgens Van Deelen is het een kwestie van tijd totdat ze er simpelweg niet meer omheen kunnen. “De afgelopen jaren heeft er al een massale verschuiving plaatsgevonden van papieren naar digitale facturen, wat de doorlooptijd van factuur tot omzet aanzienlijk heeft versneld. Inmiddels zijn grote softwareleveranciers overgestapt op e-facturering, waarbij het gehele traject geautomatiseerd is; van inboeken tot betalen. Met behulp van een slimme inzet van ICT en geautomatiseerde oplossingen anticipeer je op deze ontwikkelingen. En bij een snellere afhandeling, meer kwaliteit en ruimte voor groei is elk bedrijf gebaat.”

www.rhmweb.nl
info@rhmweb.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 5 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by