Lavans: We proberen ons op elke mogelijke manier te onderscheiden

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2019



Een familiebedrijf met veel oog voor duurzaam werken, dat 'anders dan anders' is. Zo laat Lavans uit Helmond zich het beste typeren. Als expert in bedrijfskleding, vloer- en sanitaire hygi?ne werkt de organisatie in nagenoeg elke branche en levert unieke, zelf ontwikkelde producten.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen


Op dit moment staat de derde generatie van de familie Heerkens aan het roer bij Lavans: Piet en Michel Heerkens zetten met trots het bedrijf, dat ruim negentig jaar geleden werden opgericht, voort. "Het persoonlijke karakter dat veel familiebedrijven typeert, past ook uitstekend bij Lavans. Inmiddels werken hier 227 'Lavansianen'. De onderlinge sfeer is heel gemoedelijk", vertelt accountmanager Lisanne van Roij.

Persoonlijk en onderscheidend

Lavans betekent 'wassen' in het Latijn en staat symbool voor de werkzaamheden van de organisatie. In 2016 werd Lavans uitgeroepen tot de één na beste wasserij van de wereld. "We proberen ons op elke mogelijke manier te onderscheiden van andere bedrijven. Zo werken we in klantteams waardoor de klant in iedere regio zijn eigen, vaste contactpersonen heeft. De persoonlijke touch is voor ons belangrijk bij dat klantencontact. Als een klant een extraatje heeft verdiend of er een jubileum wordt gevierd, spelen we daar altijd op in. Niet voor niets duurt hier de gemiddelde klantrelatie zo'n twintig jaar."

Unieke producten ontwikkeld

De expert verhuurt bedrijfskleding, matten, wissers en poetsdoeken en voorziet toiletten en kleedruimten van sanitaire apparatuur. "Wij voorzien klanten van de juiste producten en nemen het wassen, repareren en het vervangen van onbruikbare artikelen volledig voor onze rekening. Wij leveren in elke branche, maar richten ons wel vooral op voedselverwerkingsbedrijven, de automotive en de maakindustrie."

Een uniek product van Lavans zijn de katoenen droogloopmatten. "Deze zijn licht geïmpregneerd, waardoor het droge en natte vuil zich beter aan de mat hecht. Dit product hebben we in eigen huis ontwikkeld, net als de vloerwissers die ook licht geïmpregneerd zijn, waardoor ronddwarrelend stof zich aan de bezem hecht. Een product dat ideaal is voor productieomgevingen en grote magazijnen!" De producten van Lavans zijn naar wens te personaliseren voor de klant. "Zo kunnen we de droogloopmatten in elke vorm, kleur en met logo leveren. Ook de sanitairautomaten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren frontjes. En natuurlijk bieden we ook non-touch sanitair, wat zeker voor de voedingsindustrie veel gevraagd wordt."

Zonnecollectoren

Met een hoofdvestiging en wasserij in Helmond en vijf servicecentra verspreid door Nederland, gaat er heel wat water en energie doorheen bij Lavans. "Onze directie ademt duurzaamheid. Ons pand is volgens de hoogste BREEAM duurzaamheidsnor-men verbouwd. Zo hebben we zonnecollectoren en -panelen op het dak en een eigen waterbron. Door het regenwater op te vangen en de vuile matten en bezems voor de eerste wasbeurt met dit water te reinigen, belasten we het milieu niet zo zwaar. Duurzaamheid staat bij ons voorop!"

www.lavans.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by