Nieuw btw-identificatienummer voor eenmanszaken vanaf 1 januari

Magazines | Noord Limburg Business nr 6 2019

In oktober ontvingen 1,3 miljoen eenmanszaken hun nieuwe btw-identificatienummer. Om zich als btw-plichtig ondernemer te identificeren bij zakenrelaties, moeten zij vanaf 1 januari 2020hun btw-id op facturen en hun website vermelden.


Het nieuwe btw-identificatienummer voor ondernemers met een eenmanszaak is een unieke, willekeurige cijferreeks en bestaat uit de landcode NL, negen cijfers, de letter 'B' en een willekeurig controlegetal van twee cijfers. Met dit nieuwe nummer kan de privacy van ondernemers beter worden gewaarborgd. In het nieuwe btw-identificatienummer is het burgerservicenummer (BSN) namelijk niet meer verwerkt.

FACTUREN UIT HET BUITENLAND

Eenmanszaken gebruiken het nieuwe btw-id voor zakelijke contacten en voor handel binnen en buiten de EU. Als je zakendoet met leveranciers uit andere EU-landen is het extra belangrijk om je nieuwe btw-id aan hen door te geven. Je buitenlandse leveranciers kunnen namelijk hun btw-vrijstelling (in Nederland nultarief ) verliezen. In 2020 moeten zij jouw btw-id op de factuur aan jou zetten. Leveranciers en klanten kunnen vanaf 1 januari 2020 je onderneming onder het nieuwe btw-id vinden in het VIES.

Ga voor meer informatie over het nieuwe btw-id naar: www.belastingdienst.nl/btw-id.

 

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by